Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγ. Νικολάου στον οδικό άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα
Η παράκαμψη Αγίου Νικολάου του οδικού άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα παραδόθηκε στην κυκλοφορία, αλλάζοντας τα δεδομένα στις οδικές συνδέσεις της περιοχής.
Με μήκος 3,5 χλμ. και νέα χάραξη, το έργο παρακάμπτει τον οικισμό του Αγίου Νικολάου, προσφέροντας ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο άνετη διαδρομή.
Η αναβάθμιση του άξονα (συνολικού μήκους 16 χλμ.) εξασφαλίζει:
– Λωρίδα κυκλοφορίας 3,75 μ. ανά κατεύθυνση
– Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης 1,75 μ.
– Σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας
Με τη σύνδεση Λευκάδας – Ακτίου – Ιόνιας Οδού, η πρόσβαση γίνεται πιο εύκολη από όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας «Με τους οδικούς άξονες Βόνιτσα – Λευκάδα και Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, ο οποίος έχει παραδοθεί, επιτυγχάνεται η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τη Ζεύξη Ακτίου – Πρέβεζας, την Αμβρακία και την Ιόνια Οδό. Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά αναγκαίο για τη Δυτική Ελλάδα με δεδομένο ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής ήταν ανεπαρκές για τους κυκλοφοριακούς φόρτους, ειδικά τους θερινούς μήνες. Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Βόνιτσα – Λευκάδα βελτιώνει τις συνθήκες ασφάλειας, μειώνει τον συνολικό χρόνο διάνυσης των αποστάσεων, θα έχει θετικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και ενισχύει την κοινωνική συνοχή».