Στις 10:30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ένα ζήτημα που αναδεικνύεται σε μείζονα πρόκληση λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αυξανόμενης πίεσης στους υδάτινους πόρους της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της σύσκεψης αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση εταιρειών ύδρευσης, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων και την ενίσχυση του κρατικού συντονισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Μέγαρο Μαξίμου, την τελευταία δεκαετία καταγράφεται υπερδιπλασιασμός (+139%) στη χρήση νερού για ύδρευση, εξαιτίας μεταξύ άλλων της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τα δίκτυα διανομής, που έχουν απώλειες της τάξης του 50%. Το μισό νερό δηλαδή χάνεται στην πορεία, πριν φτάσει στον καταναλωτή!
Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr
Μια ακόμα χρονίζουσα εκκρεμότητα στην Αττική μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με τις ενέργειες του Περιφερειάρχη…
Μέσω leasing αποκτήθηκαν συνολικά 15 νέα οχήματα και μηχανήματα.
Μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον διαγωνισμό «Σχεδιάζω και οραματίζομαι την κινητικότητα…
Π. Κροντηράς: "Ο Δήμος Τήνου συνεχίζει με σχέδιο, συνέπεια και πράξεις να επενδύει στον άνθρωπο…
Σημαντική οικονομική «ανάσα» καθώς επιτρέπει την κάλυψη συγκεκριμένων οικονομικών υποχρεώσεων.
Επέβλεψε εργασίες για την ταχεία σταθεροποίηση των καμένων εδαφών, τη συγκράτηση του εδαφικού και φερτού…