Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και σήμερα η κρατική μηχανή, καθώς κορυφώνεται σταδιακά το κύμα του καύσωνα που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Με κύριο χαρακτηριστικό τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμη και τους 42 βαθμούς κατά τόπους, τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, Υγείας και Εργασίας, ήδη έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία τόσο των πολιτών, όσο και των δασών, δεδομένου ότι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλος λόγο της ζέστης.
Και σήμερα ισχύει η δέσμη απαγορεύσεων και περιορισμών όσον αφορά στις υπαίθριες εργασίες για την αποτροπή του κινδύνου φψτιάς, αλλά και για την προστασία των εργαζομένων που είναι εκτεθιμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Παράλληλα, γίνονται συνεχείς συστάσεις στους πολίτες και ιδιαίτερα όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην εκτίθεντε στη ζέστη.
Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί και ισχύουν μέχρι να υποχωρήσει ο καύσωνας, σαφείς οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων από τα αρμόδια υπουργεία.
Παντως, και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν μεριμνήσει και διαθέτουν από το πρωί μέχρι και τις βραδυνές ώρες κλιματιζόμενες αίθουσες για τα άτομα που χρήζουν προστασίας.
Από την πλευρά τους Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούν ελέγχους σε περριαστικά δάση για την πρόληψη πυρκαγιών, ενώ αναλόγως των συνθηκών προβαίνουν και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές υψηλού κινδύνου,
Τέλος, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η γγ Πολιτικής Προστασίας, και σήμερα σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται στο επίπεδο «3» του υψηλού κινδύνου, ενώ δυτική Πελοπόννησος και νησιά του Ιονίου είναι στο «4» και απαιτείται συνεχής επιφυλακή.
Την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στην Κοινότητα Κάστρου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης…
Ολοκληρώθηκε η διήμερη ιατρική παρέμβαση προληπτικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Απριλίου, στο…
Έργο πνοής για τον αθλητισμό του νησιού.
Στην κατεδάφιση δύο αυθαίρετων κτισμάτων στο ρέμα της Πικροδάφνης, προχώρησε ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, δίνοντας…
Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών ως τις 30 Ιουνίου 2026.
Ξεκινά το 4ήμερο Πρόγραμμα Οδηγικής Παιδείας και Ασφάλειας για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο…