ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορυφώνεται το κύμα του καύσωνα

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και σήμερα η κρατική μηχανή, καθώς κορυφώνεται σταδιακά το κύμα του καύσωνα που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Με κύριο χαρακτηριστικό τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν ακόμη και τους 42 βαθμούς κατά τόπους, τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, Υγείας και Εργασίας, ήδη έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την προστασία τόσο των πολιτών, όσο και των δασών, δεδομένου ότι και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι μεγάλος λόγο της ζέστης.

Και σήμερα ισχύει η δέσμη απαγορεύσεων και περιορισμών όσον αφορά στις υπαίθριες εργασίες για την αποτροπή του κινδύνου φψτιάς, αλλά και για την προστασία των εργαζομένων που είναι εκτεθιμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Παράλληλα, γίνονται συνεχείς συστάσεις στους πολίτες και ιδιαίτερα όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην εκτίθεντε στη ζέστη.

Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί και ισχύουν μέχρι να υποχωρήσει ο καύσωνας, σαφείς οδηγίες για την προστασία των εργαζομένων από τα αρμόδια υπουργεία.

Παντως, και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν μεριμνήσει και διαθέτουν από το πρωί μέχρι και τις βραδυνές ώρες κλιματιζόμενες αίθουσες για τα άτομα που χρήζουν προστασίας.

Από την πλευρά τους Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούν ελέγχους σε περριαστικά δάση για την πρόληψη πυρκαγιών, ενώ αναλόγως των συνθηκών προβαίνουν και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές υψηλού κινδύνου,

Τέλος, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η γγ Πολιτικής Προστασίας, και σήμερα σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται στο επίπεδο «3» του υψηλού κινδύνου, ενώ δυτική Πελοπόννησος και νησιά του Ιονίου είναι στο «4» και απαιτείται συνεχής επιφυλακή.

Share

Τελευταία άρθρα

Το μονοπάτι μιας θητείας

Άρθρο του Στάθη Φουντουκίδη, Δημάρχου Πέλλας   Κάθε διοικητική θητεία είναι ένα μονοπάτι που δεν…

6 ώρες ago

Λεμονόκηπος στο κέντρο της Αθήνας

Έναν λεμονόκηπο στην καρδιά της Αθήνας δημιουργεί ο δήμος, φυτεύοντας πενήντα λεμονιές, δίνοντας χρώμα και…

9 ώρες ago

Σκληρή απάντηση Χαρδαλιά στους εμπρηστές

Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος αναφερόμενος στην εμπρηστική…

10 ώρες ago

Στο Αιγάλεω η δοκιμή του Accessibility Hub

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση του ψηφιακού σχεδιασμού αποτελεί…

10 ώρες ago

Δήλωση Γ. Χατζημάρκου για την ημέρα Περιβάλλοντος

Ένας απολογισμός του έργου της Περιφέρειας για την ενίσχυση και την προστασία του περιβάλλοντος των…

10 ώρες ago

Καθαρισμοί στο διυλιστήριο Αλεξανδρούπολης από τη ΔΕΥΑ

Την επάρκεια και την ποιότητα του νερού που φτάνει στους κατοίκους της πόλης ενισχύουν οι…

11 ώρες ago