ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουτζούρης στα Παραπολιτικά 90,1: Η Χίος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρέθηκε μπιτόνι βενζίνης

«Η κατάσταση στη Χίο είναι δύσκολη λόγω της φωτιάς. Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην έκτακτη ειδησεογραφική εκπομπή, με τη δημοσιογράφο Έρη Πανάγου.

«Βλέπω μια επιδείνωση της πυρκαγιάς και το ενοχλητικό είναι ότι και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων βόρεια από την πυρκαγιά εκδηλώθηκε καινούργια πυρκαγιά. Ξεκίνησε η πυρκαγιά σε τέσσερα μέτωπα γύρω από την πόλη με απόσταση το ένα από το άλλο, αυτό σημαίνει κάτι. Βρέθηκε ένα μπιτόνι βενζίνης… Έχουν έρθει στελέχη της ειδικής υπηρεσίας ασφαλείας από την Αθήνα για να διερευνήσουν», είπε αρχικά ο Περιφερειάρχης.

Ερωτηθείς αν παραδόθηκε στις φλόγες η μονή του Αγίου Μάρκου, ο κ. Μουτζούρης απάντησε: «Δεν έχει συμβεί κάτι σε μονές, ελπίζω να μην υπάρξει τέτοιος κίνδυνος».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν έχουν καεί σπίτια, απάντησε: «Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου. Βέβαια, λέγονται ότι κάποιες αγροικίες εντελώς απομονωμένες σε κτήματα μπορεί να καήκαν, δεν έχω ιδίαν αντίληψη. Υπάρχει θέμα με το ρεύμα από χθες, όχι σε όλο το νησί σε ορισμένες περιοχές».

Κώστας Μουτζούρης: Είμαστε ευγνώμονες στην Πυροσβεστική και τους εθελοντές, οι άνθρωποι παλεύουν με αυτοθυσία και ζήλο

Όσον αφορά την προσφορά της Πυροσβεστικής, επισήμανε: «Οι άνθρωποι παλεύουν με αυτοθυσία και ζήλο, τους είμαστε ευγνώμονες, όπως και στους εθελοντές. Αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές στα νησιά μας, δεν θα επαρκούσε η Πυροσβεστική».

Τελευταία άρθρα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας – Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Τζανείου

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αντιδήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης…

15 ώρες ago

Με κοινές προτάσεις στο συνέδριο της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Στις τελικές τους θέσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης…

19 ώρες ago

Προχωρά η ψηφιοποίηση και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα ήταν το αντικείμενο της…

20 ώρες ago

Νέα παρέμβαση Β. Σίμου για τα αγριογούρουνα που έφτασαν στις γειτονιές

Επιστολή με την οποία ζητάει την επείγουσα λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας…

22 ώρες ago

Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ στο στόχαστρο των μελών της ΠΕΔ νοτίου Αιγαίου

Σκληρή κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την ενίσχυση και ανάπτυξη των νησιωτικών δήμων άσκησαν…

22 ώρες ago

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης: Microsoft 365 & Copilot για τους εργαζόμενους

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Ψηφιακού Μετασχηματισμού & ΚΕΠ, Ηλία Σώζου, στο e-ota.gr.

23 ώρες ago