ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μητρόπολη Νέας Σμύρνης χρηματοδότησε την ανέγερση ναού στην Τανζανία

Η Ιερά Μητρόπολή Νέας Σμύρνης χρηματοδότησε την αγορά οικοπέδου, την ανέγερση και τον εξοπλισμό του Ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής στο χωριό Byambutemba της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπα και Δυτικής Τανζανίας.

Για τα εγκαίνια του Ναού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπα Χρυσόστομος προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Συμεών, ο οποίος με την άδεια της Ιεράς Συνόδου και την έκθυμη συναίνεση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου μετέβη στη μακρινή Τανζανία, συνοδευόμενος από τους πατέρες Ιωάννη Αλατέλη και Νικόλαο Κουτρουμάνο και τον διάκονο π. Σπυρίδωνα Γεωργίου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών επισκέφθηκε τον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αποστόλων, το νοσοκομείο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ» και τη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μακρίνης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε τη χαρά να βρεθεί με τους ιεροσπουδαστές, που φοιτούν στην Ιερατική Σχολή, τους μίλησε για την ιεροσύνη και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Την Κυριακή, 15 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Ναού, ένα μεγάλο γεγονός για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της περιοχής, οι οποίοι συνέρρευσαν και από άλλες Ενορίες. Η παρουσία δύο Αρχιερέων, 16 Ιερέων, δύο διακόνων, 23 Ιεροσπουδαστών του «Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου», 8 κοριτσιών της «Αγίας Ακυλίνας», 5 χορευτικών τμημάτων και 600 χριστιανών δείχνουν σε αριθμούς τη σπουδαιότητα του γεγονότος των Εγκαινίων για την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Τανζανία.

Μετά την τελετή των Εγκαινίων τελέστηκε η θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης. Στη συνέχεια παρατέθηκε κοινή τράπεζα και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από 5 χορωδίες πού συμμετείχαν.

Ο Επίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Συμεών για τη δωρεά του Ναού και ιδιαίτερα για την παρουσία του στα εγκαίνια. Αναφέρθηκε στην 50ετή γνωριμία τους και την κοινή καταγωγή από το νησί της Λέσβου, αλλά και στον ιδιαίτερο σεβασμό του «προς τον άξιο ποιμένα της Νέας Σμύρνης».

Από τη μεριά του ο κ. Συμεών εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνησή του για την παρουσία του στην Τανζανία, η οποία θα μείνει ανεξάλειπτη, αφού του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην μεγάλη αυτή αφρικανική χώρα και ιδιαίτερα στην Μπουκόμπα.

Την τελευταία ημέρα πριν την επιστροφή η αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πρωτεύουσα Ντάρ Ές Σαλάμ, την Ελληνική κοινότητα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτριο Μανθεάκη και το Ελληνικό Προξενείο.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

2 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

4 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

4 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

4 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

4 ώρες ago