Συνάντηση με τους παραχωρησιούχους της Ολυμπίας Οδού, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είχε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ενόψει της παράδοσης των πρώτων 65 χιλιομέτρων του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.
Αρχικά, όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται ώστε να διασφαλιστούν από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα οι περιοχές της Βουπρασίας, η επικαιροποίηση των μελετών βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς έχουν ήδη ενταχθεί στις συμπληρωματικές εργασίες ύψους 72,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σε ότι αφορά την έξοδο των οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο προς το λιμάνι της Κυλλήνης, οι παραχωρησιούχοι και το Υπουργείο ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, πως, προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κόμβος του Αγίου Γεωργίου Ανδραβίδας, τα μεγάλα οχήματα (φορτηγά) που θέλουν κατευθυνθούν προς το λιμάνι θα χρησιμοποιούν τον κόμβο της Βάρδας. Τα ΙΧ θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κόμβο του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση ο εν λόγω κόμβος θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου και θα είναι διπλής κατεύθυνσης, μήκους 7 μέτρων με διαχωριστικό στο οδόστρωμα.
Ο Γιάννης Λέντζας έθεσε δύο ακόμα σημαντικά θέματα που τέθηκαν στην συζήτηση. Πρώτον, το ζήτημα της πρόσβασης παραγωγών και κατοίκων στον οικισμό «Καραχαλέικα». Εξετάζονται οι λύσεις είτε κατασκευής συνδετήριας γέφυρας, είτε διαπλάτυνσης 300 μέτρων του παράπλευρου δρόμου.
Δεύτερον, το θέμα των ασφαλτοστρώσεων των παράπλευρων προς τη νέα εθνική οδών, καθώς και η πλήρης αποκατάσταση των οδών σε όλες τις τοπικές κοινότητες που χρησιμοποιήθηκαν από τα μηχανήματα και τα οχήματα της κοινοπραξίας εφόσον αυτές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη καθημερινή χρήση τους.
Η ανταπόκριση ήταν θετική για αυτά τα ζητήματα και ορίστηκε νέο ραντεβού στις 10 Ιουλίου.
Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…
Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…
Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…
Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.