Πε. Απρ 25th, 2024

Παρουσία Κακλαμάνη και πλήθος κόσμου η κοπή πίτας του Γιάννη Σμυρνιώτη στην Τρίπολη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το απόγευμα του Σαββάτου (26/01) η δημοτική παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη «Νέα Τρίπολη», παρουσία του Νικήτα Κακλαμάνη.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας  στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της επιτροπής της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του από τη βασιλόπιτα στη μνήμη του αρχηγού του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, υπογραμμίζοντας ότι μετά από τόσα χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η χειρότερη στιγμή του ήταν η μέρα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Συνάδελφοι μου, παρέδωσαν την ιστορία μας και τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν, υπό την πίεση της Μέρκελ και του Τραμπ. Η ΝΔ χτες ξεκίνησε τον αγώνα και θα τον συνεχίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αμέσως μετά δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την επίσκεψη του στην Τρίπολη, όπου συνάντησεανθρώπους των μαθητικών του χρόνων, αλλά και ανθρώπους με τους οποίους έχει δώσει αγώνες για τη ΝΔ.

Στην αναφορά του στον Γιάννη Σμυρνιώτη, τόνισε: «Θέλω να σας ζητήσω, να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Γιάννη Σμυρνιώτη, του Δημάρχου των έργων και όχι των λόγων» και συμπλήρωσε: «Η εκτίμηση του κόμματος είναι, πως ο Γιάννης Σμυρνιώτης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη υποψηφιότητα και αύριο για την κατάλληλη θέση, που εσείς θα του δώσετε, αυτή δηλαδή του Δημαρχου Τρίπολης. Ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές,σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα Σμυρνιώτη».

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν και την προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – αυτή του Παναγιώτη Νίκα.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος ευχαρίστησε την ηγεσσία της ΝΔ για την στήριξη της στην παράταξη του, ενώ όπως τόνισε όλα τα σχέδια του για τον δήμο Τρίπολης, θα υλοποιηθούν πιο γρήγορα με την στήριξη της αυριανής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την τοποθέτηση του κ. Σμυρνιώτη δεν έλειψαν οι βολές στη νυν δημοτική Αρχή, με τον πρώην δήμαρχο να μιλά για ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο, το οποίο εφαρμόστηκε από τον Δημήτρη Παυλή και τελικά αποδείχτηκε αναποτελεσματικό, ενώ αναφέρθηκε σε ζητήματα, όπως η κατάσταση του οδικού δικτύου, τα αδέσποτα και η ΚΕΔΗΤ.

«Θέλουμε να καλύψουμε την χαμένη πενταετία», δήλωσε ο κ. Σμυρνιώτης, ενώ γνωστοποίησε τις πέντε δράσεις, με τις οποίες θα γίνει η επανεκκίνηση του δήμου– με τη δέσμευση υλοποίησης τους εντός του πρώτου χρόνου θητείας.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Νέα Τρίπολη» παρεύρεθηκαν: ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρεχης Αρκαδίας Γ. Ρουμελιώτης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τιμολέων Κατσίπος και πλήθος αιρετών της Αυτοδιοίκησης και κατοίκων του δήμου Τρίπολης.

 

Οι πέντε δράσεις του Γιάννη Σμυρνιώτη για τον δήμο Τρίπολης είναι:

  • Εκτεταμένη συντήρηση της οδοποιίας
  • Άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και επανεκκίνηση της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης
  • Αποκατάσταση και βελτίωση της οδοσήμανσης και του φωτισμού
  • Εντατικοποίηση της συστηματικής διαχείρισης των αδέσποτων και κατασκευή του καταφυγίου
  • Επαναλειτουργία της ΚΕΔΗΤ

Οι στόχοι της τετραετίας

• Αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για τον σχεδιασμό ενός επίκαιρου και καινοτόμου επιχειρησιακού σχεδίου για το δήμο
• Ανταγωνιστικότητα-Καινοτομία-ηλεκτρονική διακυβέρνηση
• Προιόντα
• Τουρισμός-Πολιτισμός-Γράμματα-Τέχνες

Η δράση θα εξελιχθεί μέσω πέντε (5) πυλώνων…

1. Δήμος Τρίπολης: Προιόντα
2. Δήμος Τρίπολης: Εναλλακτικός τουρισμός
3. Δήμος Τρίπολης: Διαμετακομιστικό κέντρο
4. Δήμος Τρίπολης: Διοικητικό κέντρο Πελοποννήσου
5. Δήμος Τρίπολης: Αγροτική, τουριστική αγορά

Και μέσω αξόνων σχεδιασμού

– Αγροτική υποδομή
– Υποδομές για τα μνημεία
– Θεματικές διαδρομές/μονοπάτια
– Αναβάθμιση/προστασία περιβάλλοντος
– Θεσμοθέτηση γης
– Αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού
– Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
– Ανάδειξη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως περιφερειακή δομή ανάπτυξης

Στόχοι της παράταξης Σμυρνιώτη

– Στήριξη σωματείων
– Θεσμοθέτηση νέων θεσμών πολιτισμού
– Τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα σε 3 γήπεδα ποδοσφαίρου και δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου σε χώρο αθλοπαιδιών στο ΔΑΚ Τρίπολης
– Συνεργασία Πανεπιστημίου-Δήμου
– Ουσιαστική αναβάθμιση των σχέσεων με την ομογένεια
– Εορτασμός των 200 χρόνων απ’ την έναρξη της Επανάστασης του 1821
– Ανάδειξη των πάρκων
– Τοπικά προιόντα
– Σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης
– Αναθεώρηση γενικού πολεοδομικού
– Δίκτυο τηλεθέρμανσης
– Τουρισμός
– Κοινωνική επιχειρηματικότητα.
– ΒΙΠΕ Τρίπολης
– Ποδηλατόδρομος
– Στήριξη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης