ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιλανθρωπικός αγώνας στην Τούμπα για την «Λάμψη»

Έτοιμοι για τον φιλανθρωπικό αγώνα, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας με σκοπό την στήριξη του συλλόγου «Η ΛΑΜΨΗ» δηλώνουν παλιές δόξες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων Ζαγοράκης, Καραγκούνης και Καρεμπέ.

Τόσο αυτοί, όσο και άλλοι αθλητές που τίμησαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο θα λάβουν μέρος στην  αναμέτρηση με τους European Legends, στο πλαίσιο του “The Clash of Legends”.

Όπως δηλώνει ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, της Ίντερ και της Φούλαμ Γιώργος Καραγκούνης:

«Αξίζει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να δει ωραίο θέαμα, να τιμήσει την ομάδα του 2004 που έφερε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Ελλάδα, αλλά και τους ξένους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν σ’ αυτό το παιχνίδι. Πρέπει και στην Ελλάδα να γίνονται τέτοιοι αγώνες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου και τον φέρνουν στο γήπεδο, κάτι που εμείς το συναντάμε διαρκώς στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ελπίζω να έρθουν οι Θεσσαλονικείς – και όχι μόνο – το βράδυ της 4ης Ιουνίου και να απολαύσουν μια υπέροχη ποδοσφαιρική βραδιά γεμάτη από αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», δηλώνει ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, της Ίντερ και της Φούλαμ.

Επίσης, η επιστροφή του Ζαγοράκη στην Τούμπα για το “Clash of Legends” αποτελεί μια συγκινητική στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος, με την ηγετική του παρουσία και το απαράμιλλο πάθος, ενώνει ξανά τους συμπαίκτες του από το 2004, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν έναν σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο μια αναβίωση ένδοξων στιγμών, αλλά και μια υπενθύμιση της δύναμης του αθλητισμού να ενώνει και να προσφέρει.

Στην ομάδα των Ευρωπαίων θρύλων του ποδοσφαίρου, ο Κριστιάν Καρεμπέ είπε:

«Θα είναι μια μοναδική βραδιά στην Τούμπα! Οι Έλληνες θρύλοι απέναντι σε θρύλους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είναι μια ευκαιρία να αποτίνουμε φόρο τιμής στους Έλληνες ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 στην Πορτογαλία. Ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι το οποίο ελπίζω και εύχομαι να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να συμβάλλει και στην κοινωνική δράση του αγώνα», τονίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998, πρωταθλητής Ευρώπης του 2000 και εκπρόσωπος της UEFA.

Ο φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου θα υποστηρίξει τον σύλλογο «Η ΛΑΜΨΗ» που μεταξύ άλλων φροντίζει για την άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα, για τη δημιουργία, οργάνωση στελέχωση και τον εξοπλισμό εξειδικευμένων ογκολογικών, αιματολογικών, μονάδων, την ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, αγωγή, εκπαίδευση και κοινωνική επανένταξη των παιδιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

12 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

12 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

12 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

13 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

13 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

13 ώρες ago