Πα. Απρ 26th, 2024

Μιχάλης Χάλαρης: Ο Αξιωματικός της Πυροσβεστικής που δίνει τη μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα

Επέστρεψε στον στίβο των εθνικών εκλογών ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, το 2015 με την Δημοκρατική Παράταξη Μιχάλης Χάλαρης.

Ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχει τριπλή … καταγωγή από τις Κυκλάδες (γιος του Μανώλη Χάλαρη από τη Μεσαριά της Σαντορίνης και της Ελένης Μαύρη από την Παροικία της Πάρου και είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Δεσποτίδου από το Φιλώτι της Νάξου), διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στον Νότιο Τομέα της της -σπασμένης στα τρία, πλέον- Β’ Αθηνών.

Το μικρόβιο της πολιτικής το απέκτησε από πολύ μικρή ηλικία καθώς είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια έως και σήμερα που κατέχει τη θέση του Γραμματέα των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, μέλος του Κινήματος Αλλαγής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Είναι πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ (PhD, 1999), της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις.

Για τρία έτη (2009-2012) υπήρξε Επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς επιλέχτηκε μέσω της διαδικασίας opengov για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, από όπου ανέδειξε τη σημασία της ασφαλούς εργασίας και αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ) (2004 -2005) και από το 1994 έως και σήμερα είμαι ενεργό μέλος της συμμετέχοντας σε όλα τα όργανά της, εκλεγμένος από συναδέλφους του.

Έχει έντονη διδακτική, ερευνητική και μελετητική δραστηριότητα με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών και συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος. Μέλος σε διεθνείς οργανισμούς ως επιστήμονας και εμπειρογνώμονας.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (Ε.Ο.Φ.Π.) (2010-2011) και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)(2000-2002). Διατελεί μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ελ

Τέλος, έχει κάνει μετεκπαίδευση στο Rescue Services College Rosersberg της Σουηδίας σε θέματα αντιμετώπισης περιβαλλοντικών καταστροφών.