Πα. Απρ 26th, 2024

Χειμωνάς στο One Channel: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αριστερό κόμμα

Στην εκπομπή One Talk φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, Θανάσης Χειμωνάς. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Δημήτρη Μανιάτη και αναφερόμενος σε διάφορα «ατοπήματα» στα οποία έχει υποπέσει κατά το παρελθόν -κυρίως στα κοινωνικής δικτύωσης- δήλωσε πως θεωρεί ότι πάντα έχει δίκιο, απλώς υπερβάλλει σε κάποιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να ξεφεύγει.

Μιλώντας για την πολιτική του πορεία στο Ποτάμι, ο κ. Χειμωνάς δήλωσε πως το κόμμα υφίσταται κανονικότατα και θα συνεχίσει να υπάρχει, εκφράζοντας ωστόσο ο ίδιος την πρόθεσή του να μην διεκδικήσει την ηγεσία του Ποταμιού κατά το επερχόμενο συνέδριο.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο αποτελεί προοδευτική δύναμη, σημειώνοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ξεχείλωσε όσο μπορούσε την έννοια της Αριστεράς, αποφάσισε ότι είναι σοσιαλδημοκράτης.

Αυτό όμως δεν το αποφασίζεις, θέλει χρόνο» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αριστερό κόμμα. Κληθείς να σχολιάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού τη χαρακτήρισε πολύ καλή, αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, κάνοντας λόγο για παρουσία ακροδεξιών στοιχείων τους οποίους πολλά κόμματα έσπευσαν να σιγοντάρουν.