Τρ. Απρ 16th, 2024

Απορρίπτει τη συνεργασία με Βαρουφάκη η Κωνσταντοπούλου

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή την αρχή της προεκλογικής της καμπάνιας τόνισε τους στόχους του κόμματος και ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις φήμες που ήθελαν την Πλεύση Ελευθερίας να συνεργάζεται με το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη ενόψει εθνικών εκλογών.

«Μας ρωτήσανε αρκετοί και κυκλοφόρησε το ζήτημα της υπόθεσης συνεργασίας με τον Βαρουφάκη και το κόμμα του. Υπήρξε αρκετή φιλολογία, ιδίως αφού και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης έκανε ένα δημόσιο κάλεσμα, που αφού δεν του απάντησε κανείς, απάντησε ο ίδιος αρνητικά στον εαυτό του. Δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Βαρουφάκη, γιατί μας διαφοροποιούν πολύ σοβαρά ζητήματα τόσο με τον ίδιο όσο και με το κόμμα του, τόσο ως προς τις πολιτικές θέσεις όσο και ως προς τους στόχους» ανέφερε η ίδια.

Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου το σοβαρότερο πρόβλημα είναι αυτό της ασυνέπειας λόγων και έργων. «Εμείς αυτά που λέμε αυτά κάνουμε, δεν είμαστε του «είπα-ξείπα», όπως είναι ο συγκεκριμένος πολιτικός, και προσωπικά θα πω ότι δεν εξαργύρωσα ούτε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να έχω θέσεις εξουσίας, ούτε τις θέσεις εξουσίας για να πουλάω βιβλία και να προσκαλώ σε θέαση ταινιών».

Όσον αφορά τη συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι «από μόνη της μια ανοιχτή πρόσκληση συγκρότησης ενός μετώπου υπεράσπισης της πατρίδας, της δημοκρατίας και του λαού μας. Το λέμε στην ίδια τη διακήρυξή μας. Και σε αυτήν την κατεύθυνση συμπράττουμε όλον αυτόν τον καιρό με κοινωνικές και κινηματικές και πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (…) Ξεκαθαρίζω ότι όσα διακινούνται και λέγονται περί επίσημων προτάσεων δεν είναι αληθή. Καλό είναι, λοιπόν, να μην διατυπώνονται και ξεκαθαρίζω ακόμη ότι οι πολίτες θα μπορούν πάντα να γνωρίζουν, να είναι βέβαιοι ότι αυτά που λέμε, αυτά είναι και που κάνουμε. Αυτή είναι η αλήθεια».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου έγινε και μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών στις οποίες το κόμμα έδωσε την πρώτη του εκλογική μάχη. «Κατεβήκαμε με τις δυνάμεις μας και μόνο, με πείσμα, με αισιοδοξία, με ανιδιοτέλεια, με πολλή δουλειά και με πολλή αλληλοστήριξη των συνυποψηφίων, που ήταν πράγματι συνυποψήφιοι και όχι ανθυποψήφιοι. Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτε, ότι θα φάμε τα μούτρα μας. Πολλοί ήταν αυτοί, μάλιστα, που πόνταραν και υπολόγιζαν ότι δεν θα καταφέρουμε ούτε οικονομικά να στηρίξουμε μία εκλογική μάχη, έναν εκλογικό αγώνα, αφού η Πλεύση Ελευθερίας είναι εντελώς ανεξάρτητη, δεν έχει κρυφές επιχορηγήσεις, δεν έχει κρυφούς πάτρωνες, δεν έχει καθόλου πάτρωνες, δεν έχει κρυφές τσέπες, δεν έχει κρυφά συρτάρια και δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα και καμία επιδότηση, κρατική επιχορήγηση ή άλλη. Καταφέραμε να διαψεύσουμε όλες αυτές τις προγνώσεις. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό, τον πλήρη αποκλεισμό που είχε επιβληθεί στην Πλεύση Ελευθερίας, από πάρα πολλά Μ.Μ.Ε.».