Πε. Απρ 18th, 2024

Μύκονος: Τα «κλειδιά» της νίκης στον Κωνσταντίνο Κουκά

Το κλίμα στη Μύκονο φαίνεται να αλλάζει ριζικά σε σχέση με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά να παίρνει «κεφάλι» και όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει και πάλι τον δημαρχιακό θώκο.

Ο τέως δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης που επί των ημερών έγινε το γνωστό οικονομικό σκάνδαλό με την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τα Ταμεία του Δήμου Μυκόνου – γεγονός που τον οδήγησε σε παραίτηση από το Δημαρχιακό θώκο, όπως σχολιάζουν άνθρωποι της περιοχής – επιχειρεί ολική επαναφορά στα κοινά του νησιού μετά τη δικαστική απεμπλοκή του από το θέμα.

Αν και αρχικά συσπειρώθηκαν αρκετοί «της παλαιάς φρουράς» γύρω του, οι κρυφές δημοσκοπήσεις των τελευταίων 24ωρων για το β γύρο, δείχνουν ότι το «φαινόμενο» Βερώνη ξεφουσκώνει.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, οι Μυκονιάτες την πρώτη Κυριακή επίλεξαν πρόσωπα με την ψήφο τους και όχι δήμαρχο, ενώ παράλληλα θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στον Κωνσταντίνο Κουκά, τον οποίο παρόλα αυτά θεωρούν ακόμα και σήμερα ικανότερο να οδηγήσει τη Μύκονο με ασφάλεια και διαφάνεια στην επόμενη μέρα.

Μάλιστα, υποστηρικτές του Χρήστου Βερώνη που φέρονται να τον ψήφισαν στον πρώτο γύρο, οδηγούνται είτε σε αναθεώρηση της αρχικής τους ψήφου ή ακόμα και στην αποχή!

Τα δυο παραπάνω, σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιήθηκαν επί των ημερών Κουκά, δίνει σταθερό προβάδισμα στον κ. Κουκά ενόψει του β’ γύρου.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΒΕΡΩΝΗ

Ήδη μάλιστα έχουν αρχίσει και οι πρώτες γκρίνιες στο συνδυασμό του Χρήστου Βερώνη, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των υποψηφίων συμβούλων του.

Καθώς φαίνεται ότι ο κ. Βερώνης είχε κάνει εκτενή χρήση της τακτικής «τάζω σε όλους στήριξη», κάτι που εκ του αποτελέσματος δε συνέβη.

Ο ΚΟΥΚΑΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ & ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ – ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Ένα ακόμα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό που προκύπτει από τις έρευνες, είναι ότι ο Κουκάς φαίνεται να «περνά» πιο εύκολα στο κεντροαριστερό κομμάτι των ψηφοφόρων, καθώς εμφανίζεται πιο μετριοπαθής και διαλλακτικός συνομιλητής.

Αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζει ο κ. Κουκάς, για αυτό και απευθυνόμενος στους Μυκονιάτες, ζητά να προσέλθουν μαζικά την Κυριακή στις κάλπες.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Το πλέον αδιάψευστο διαχρονικά ποιοτικό και ποσοτικό χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων είναι η παράσταση νίκης.

Και εδώ, ο κ. Κουκάς διατηρεί σαφές προβάδισμα για το β’ γύρο έναντι του κ. Βερώνη, ο οποίος φαίνεται να μην είναι σε θέση να αντλήσει ψήφους από νέες «δεξαμενές».