Τε. Απρ 24th, 2024

Πολλάλης: Με την ενότητα όλων των τοπικών δυνάμεων θα φέρουμε την ανάπτυξη στην περιοχή μας

O νικητής των εκλογών στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης, έβγαλε δελτίο τύπου με το οποίο αναφέρεται στην απερχόμενη δημοτική αρχή του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, λέγοντας ότι επειδή αποφεύγει να ερμηνεύσει την λαϊκή ετυμηγορία όπως εκφράστηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, προσπαθεί ενόψει του δεύτερου γύρου να θολώσει τα νερά, προτείνοντας την διενέργεια του debate.

Επίσης, ο Σπύρος Πολλάλης, δηλώνει πως οι πολίτες του δήμου Τροιζηνίας -Μεθάνων στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών πήραν ξεκάθαρη θέση, σε σχέση με το πρόγραμμα της «Νέας Πνοής», αφού έδωσαν προβάδισμα εφαρμογής και παράλληλα στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή τους για τον φτωχό απολογισμό των πεπραγμένων της απερχόμενης δημοτικής αρχής και προσθέτει “πως η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, όπως αποτυπώθηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών μας υποχρεώνει σε συναινετική πορεία με το βλέμμα στο μέλλον”

Τέλος αναφερόμενος στην Κυριακή και τον δεύτερο γύρο των εκλογών επισημαίνει: “Την Κυριακή, πάμε μαζί να δώσουμε οριστικά τέλος στην παρακμιακή πορεία του Δήμου μας. Με την ψήφο μας αποτυπώνουμε την ομόθυμη βούληση του λαού της περιοχής μας, ώστε να οικοδομήσουμε επιτέλους το Δήμο που όλοι ονειρευόμαστε και που αδιαμφισβήτητα μας αξίζει!”

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου του Σπύρου Πολλάλη:

Είναι ολοφάνερο πως, η απερχόμενη δημοτική αρχή του τόπου μας, αδυνατεί να ερμηνεύσει τη λαϊκή ετυμηγορία όπως αυτή εκφράστηκε στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Γι’ αυτό, ενόψει του δεύτερου γύρου, δηλώνει πως επιθυμεί να αφιερώσουμε χρόνο σε μια ανούσια λεκτική αντιπαράθεση με την κρυφή ελπίδα «να θολώσει τα νερά», σε ό,τι αφορά στις ευθύνες της για τη στασιμότητα ή και την οπισθοδρόμηση που έζησαν οι συμπολίτες μας στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ωστόσο, οι πολίτες -προχθές- με την ψήφο τους πήραν ξεκάθαρη θέση σε τρία κυρίαρχα ζητήματα:

• Το πρώτο αφορά στο Πρόγραμμά μας, το οποίο, έλαβε προβάδισμα εφαρμογής, ταυτόχρονα με την εντολή να επιδιώκουμε για το καθετί ευρείες συναινέσεις και εποικοδομητικές συνεργασίες.
• Το δεύτερο, που το εξέφρασαν σχεδόν δύο στους τρεις συνδημότες μας, είναι η απογοήτευσή τους για τον φτωχό απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης δημοτικής αρχής και
• Το τρίτο, όπως αποτυπώθηκε στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, είναι η υποχρέωσή μας για μια συναινετική πορεία με το βλέμμα στο μέλλον!
Ο απερχόμενος Δήμαρχος, περιφρονώντας τα εν λόγω μηνύματα της κάλπης, επέλεξε να επιδοθεί σε ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων. Ζήτησε τη διεξαγωγή ¨Debate¨/«Ντιμπέιτ», προκειμένου να μας πείσει για κάτι που είναι ήδη φανερό σε όλους: Δηλαδή, ότι είναι καλός, μόνο στα λόγια! Αφού, από όσα γραπτώς υποσχέθηκε στο Πρόγραμμά του πριν από πέντε χρόνια, ελάχιστα και επουσιώδη, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, τελικά υλοποίησε!

Από την πλευρά μας, ως Συνδυασμός «Νέα ΠΝΟΗ», υπογραμμίζουμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε παιχνίδια εντυπώσεων που αφήνουν αδιάφορους τους συμπολίτες μας. Αρκεί μια απλή ανάγνωση του Προγράμματος που παρουσίασε, πριν από πέντε χρόνια, ο απερχόμενος Δήμαρχος για να πεισθεί ο κάθε καλόπιστος συνδημότης μας ότι η υπό προθεσμία δημοτική αρχή δεν δικαιούται άλλη ευκαιρία στο τιμόνι του Δήμου.

Εμείς, εν όψει του δεύτερου γύρου, δεν αναζητούμε τρόπους για να αποπροσανατολίσουμε το λαό του Δήμου μας με επικοινωνιακά τερτίπια. Με σεβασμό στην ψήφο των συμπολιτών μας κατά τον πρώτο γύρο, ως «Νέα ΠΝΟΗ», υποσχόμαστε να είμαστε η Διοίκηση που θα μπορεί να υλοποιήσει αποτελεσματικά προγραμματικές δεσμεύσεις, συνθέσεις και συνεργασίες, διαπαραταξιακή συνευθύνη, αξιοποίηση όλων των Δημοτικών Συμβούλων, ενεργή συμμετοχή των Νέων μας, καθώς και όλων των Σωματείων και Συλλόγων του τόπου μας.

Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τη λαϊκή εντολή, όπως αυτή ήδη εκφράστηκε: Με ενότητα και συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων, να δώσουμε ώθηση στην τοπική ανάπτυξη, με όρους βιωσιμότητας και απόλυτης διαφάνειας. Σε αντίθεση με εκείνους που, επί μια πενταετία, ηθελημένα αγνοούσαν τη συναίνεση και επέβαλλαν τις προσωπικές επιλογές τους!
Είναι οι ίδιοι που, σήμερα, έχουν την ψευδαίσθηση ότι, με κούφια λόγια, μπορούν να κρύψουν, αφενός την απουσία οραματικού έργου για τον τόπο μας, και αφετέρου την αδυναμία τους να λειτουργήσουν συνεργατικά για το καλό του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Η παράταξή μας, η «Νέα ΠΝΟΗ», εκφράζει το Δήμο, ο οποίος θα συγκρουστεί με τις παρωχημένες λογικές του παραγοντισμού και των προσωπικών στρατηγικών, που ταλανίζουν τον τόπο μας και τον στερούν από ένα σαφές και ρεαλιστικό σχέδιο, ένα όραμα για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη!

Απαντούμε θετικά στην αναγκαιότητα να περάσουμε, από τα κούφια λόγια στη δημιουργική, συνεργατική δράση! Από τα παράπονα, στη δράση με όραμα, συμμετοχή, συνθέσεις, προγραμματικές συγκλίσεις! Στη σύνθεση της εμπειρίας όλων των Δημοτών, με τη φρεσκάδα των ιδεών των Νέων και την όρεξη για δουλειά από όλους!

Την Κυριακή, πάμε μαζί να δώσουμε οριστικά τέλος στην παρακμιακή πορεία του Δήμου μας. Με την ψήφο μας αποτυπώνουμε την ομόθυμη βούληση του λαού της περιοχής μας, ώστε να οικοδομήσουμε επιτέλους το Δήμο που όλοι ονειρευόμαστε και που αδιαμφισβήτητα μας αξίζει!