Πα. Μαρ 29th, 2024

«Απεταξάμην» τον ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιοι δήμαρχοι απαρνούνται τη στήριξή του

Για γέλια και για κλάματα είναι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει ότι στηρίζει υποψήφιος δημάρχους στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Τελευταία απέλπιδα κίνησή του υπήρξε η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, που όμως εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ, καθώς πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρίς, ήρθαν οι πρώτες διαψεύσεις υποψηφίων δημάρχων, οι ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ αυτών που αρνούνται την οποιαδήποτε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι εκφράζουν την “μεγάλη έκπληξή” για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αποδέχεται τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος.

Ζητούν να μην τους μπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν οτι δε συμμετεχω σε τέτοια παιχνίδια.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Δημήτρη Λουκά

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στήριξη που ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν!

Δηλώνουμε με τον ποιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η «Δημοτική Καινοτομία» είναι μια Παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική.

Ζητάμε με μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης

Συνιστούμε προς όλους να σεβαστούν τόσο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Παράταξής μας και να μην μας εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς.

Η ανακοίνωση του συνδυσμού του Ευάγγελου Μπουρνούς, με τίτλο «Παραμένω ανεξάρτητος δεν πουλώ τους συμπολίτες μου σε κομματικά επιτελεία.

« Η παραπληροφόρηση στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο δήμο Ραφηνας – Πικερμίου δεν θα επιβιώσει. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό.

” ΣYΓXPONH ΠOΛITEIA – EΝEPΓOI ΠOΛITEΣ” όπου ως επικεφαλής δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκα και ουδέποτε βάζω αυτοδιοικητικές ταμπέλες.

Οποίος θέλει ταμπέλα μπορεί να αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ο συνδυασμός του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες.

Ετσι μέχρι σήμερα έχουμε πορευτεί και ετσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις μας και με μόνο κριτήριο το καλό του τόπου μας και των δημοτών μας. Η οποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν οτι δε συμμετεχω σε τέτοια παιχνίδια.»