Πα. Απρ 26th, 2024

Νέα δεδομένα από το «σπάσιμο» του δήμου Κεφαλλονιάς – Ο Παρίσης, ο Φόρτες και οι άλλοι

Το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλλονιάς στα τρία δημιουργεί νέες συνθήκες για τη διεκδίκηση του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, με τους βασικούς «παίκτες» να διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενόψει των εκλογών και να αλλάζουν τη στρατηγική τους.

Σε δημοσκόπηση που διενήργησε το www.kefaloniapress.gr εμφανίζονται να έχουν προβάδισμα για τον β’ γύρο ο Μάκης Φόρτες, πρώην δήμαρχος Αργοστολίου από το 1995 έως το 2006, ο εν ενεργεία δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Αλέκος Παρίσης και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, πρώην δήμαρχος Λειβαθούς.

Από τους τρεις παραπάνω, ο κ. Παρίσης εμφανίζεται να είναι ο πιο ήρεμος, καθώς εκείνο που του προσάπτουν, πλέον δεν τον επηρεάζει.

Η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι εκτός από το Αργοστόλι δεν ασχολήθηκε με άλλες περιοχές. Ωστόσο, πλέον οι άλλες περιοχές δεν περιλαμβάνονται στον δήμο, οπότε έχει μόνο να κερδίσει. Τα προβλήματα ξεκινούν από τη στιγμή που ο Μάκης Φόρτες και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος απευθύνονται, σύμφωνα με ανθρώπους που ξέρουν καλά τις εξελίξεις στο νησί, στο ίδιο ακριβώς κοινό.

Ο μεν Φόρτες, παρόλο που προέρχεται από την «καρδιά» του ΠΑΣΟΚ, έχοντας κατέβει και υποψήφιος βουλευτής το 2009, έχει τη στήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, εκείνη που τάσσεται ανοιχτά υπέρ του είναι η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μέσω συνεργατών της.

Από την άλλη, ο Θ. Μιχαλάτος είχε εστιάσει τη ρητορική του στις άλλες περιοχές του νησιού, με αποτέλεσμα τώρα μετά την «ανεξαρτητοποίηση» του Αργοστολίου να αναγκαστεί να αλλάξει τακτική. Ταυτόχρονα, άρχισε να προσελκύει στον συνδυασμό του στελέχη του λεγόμενου «παλαιού ΠΑΣΟΚ», προσπαθώντας να πλαγιοκοπήσει τον συνδυασμό Φόρτε.

Με τις παραπάνω ισορροπίες να είναι οριακές, ο τέταρτος συνδυασμός και ο επικεφαλής του, Αλέκος Παντελειός, έχουν εξελιχθεί σε «μήλον της Εριδος» για Φόρτε και Μιχαλάτο, με αποτέλεσμα να προσπαθούν είτε να εξασφαλίσουν τη στήριξή του στον β’ γύρο ή ακόμα και συνεργασία την πρώτη Κυριακή.