Πε. Απρ 18th, 2024

«Οργώνει» την Α΄ Πειραιά ο Βασίλης Κατσαφάδος

«Οργώνει» τις γειτονιές της Α΄Πειραιά ο Βασίλης Κατσαφάδος, οποίος είναι από τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν από τη Φώφη Γεννηματά για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Τον τελευταίο καιρό έχει εντατικοποιήσει τις επισκέψεις του στις γειτονιές της Περιφέρειας, ώστε να έχει μια άμεση ενημέρωση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Βασίλης Κατσαφάδος γεννήθηκετο 1963 και κατάγεται από τη Μάνη.

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα με ειδίκευση στο ποινικό και το αστικό δίκαιο.

Αφού τελείωσε τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, φοίτησε στο Οικονομικό της Νομικής Αθηνών , ενώ ταυτόχρονα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα ολοκλήρωνε τη στρατιωτική μου θητεία στο σώμα του Πυροβολικού.

Στα 26 του χρόνια ξεκίνησε τη μαχόμενη δικηγορία, που ασκεί μέχρι σήμερα.

Όταν θυμάται τον εαυτό του, θυμάται την ενασχόληση μου με την πολιτική.

Στην εφηβεία, στα μαθητικά του χρόνια απέκτησε το μικρόβιο της ενασχόλησης με τα κοινά. Ένα μικρόβιο που αγάπησε και ποτέ δεν άφησε και δεν τον άφησε.

Στην αρχή, στους φοιτητικούς αγώνες και στη συνέχεια ως δραστήριος συνδικαλιστής στο χώρο των δικηγόρων, έχοντας τιμηθεί πολλές φορές με την ψήφο των συναδέλφων μου.

Τη διετία 1997-1999 διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του Κοινωνικού Ξενώνα Ενηλίκων του Υπουργείου Υγείας. Το 2008 εκλέγεται μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Τομέα Νομικών ΠΑΣΟΚ.

Είναι σύμβουλος στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το 2009-2011 διορίζεται άμισθο μέλος στο ΔΣ του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου ‘’Νταού Πεντέλη’’. Είναι ενεργό μέλος του Ολυμπιακού. Έχει διατελέσει εκδότης νομικών εφημερίδων και περιοδικών, ενώ έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή.