Τε. Μάι 8th, 2024

«Γαλάζιος» εμφύλιος στον δήμο Δάφνης – Υμηττού ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Η απόφαση του νυν δηµάρχου ∆άφνης-Υµηττού, Μιχάλη Σταυριανουδάκη να βάλει «πλώρη» για το Κοινοβούλιο, ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας στον Νότιο Τοµέα, φαίνεται ότι άναψε φωτιές στη διαµόρφωση του πολιτικού σκηνικού στον δήµο.

Υστερα από διεργασίες και ζυµώσεις στο εσωτερικό της παράταξης της δηµοτικής πλειοψηφίας, το «δαχτυλίδι» της διαδοχής πέρασε στον νεαρό λογιστή και δηµοτικό σύµβουλο Τάσο Μπινίσκο, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της δηµοτικής παράταξης «Η Πόλη µας Αξίζει», διεκδικώντας τον δηµαρχιακό θώκο µε τη στήριξη του ισχυρού δηµάρχου και την αποδοχή της πλειοψηφίας των µελών του συνδυασµού του.

Κι ενώ τα πράγµατα έδειχναν να κυλούν οµαλά και διαφαινόταν άλλη µια «γαλάζια» κυριαρχία στον ∆ήµο ∆άφνης-Υµηττού, τα προβλήµατα έκαναν την εµφάνισή τους. Παρότι ο πρώτος «κίνδυνος» µε την υποψηφιότητα του ταξίαρχου Αλέκου Λιακόπουλου αποφεύχθηκε, καθώς «µετακόµισε» στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, προέκυψε… ο πρώτος σε σταυρούς δηµοτικός σύµβουλος της παράταξης Σταυριανουδάκη, Νίκος Αναστασόπουλος, «στριµώχνοντας» τον κ. Μπινίσκο.

Μολονότι µαθαίνουµε ότι ο «εκλεκτός» του απερχόµενου δηµάρχου συσπειρώνει γύρω από την υποψηφιότητά του «ηχηρά» αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής, ενώ ο ανθυποψήφιός του έχει εντάξει στο δυναµικό του πρόσωπα που δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν στις δηµοτικές εκλογές του 2014, ο εσωτερικός διχασµός της κρατούσας δηµοτικής παράταξης σε ∆άφνη-Υµηττό φαίνεται να βάζει σε περιπέτειες το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τις δυνάµεις του γύρω από την -οµολογουµένως- «αναιµική» υποψηφιότητα της προέδρου της Ενωσης Γονέων Υµηττού, Ολγας Μακράκη, γεγονός που δεν φανερώνει ιδιαίτερη απειλή για τον επίσηµο υποψήφιο της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Το σίγουρο είναι ότι το τελικό αποτέλεσµα για τον συγκεκριµένο δήµο θα κριθεί στον β’ γύρο και θα είναι «οικογενειακή», νεοδηµοκρατική υπόθεση