Σα. Απρ 27th, 2024

Πώς ένα «μπουρίνι» ανακάτεψε την εκλογική τράπουλα στη Σαντορίνη

Ενα καιρικό φαινόμενο αρκούσε για να «ανακατέψει» την τράπουλα στη Σαντορίνη ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, σε μία περίοδο που χαρακτηριζόταν από «άπνοια» και ηρεμία, παρά τις πολλές υποψηφιότητες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα ο υπό κατασκευή προβλήτας, εντός του εργοταξίου, να υποστεί καθίζηση με κλίση προς τη θάλασσα, ενώ ανάλογες ζημιές παρατηρήθηκαν σε άλλα σημεία του λιμανιού. Φορείς και κάτοικοι του νησιού έριξαν μερίδιο ευθύνης στον δήμαρχο, Νίκο Ζώρζο, καθώς το έργο είχε αναλάβει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και οι εργασίες επισκευής ξεκίνησαν λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η ζημιά, ωστόσο, αυτή φαίνεται να αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για τον εκ νέου υποψήφιο Νίκο Ζώρζο, ο οποίος έχει με το μέρος του το μεγαλύτερο κομμάτι της Ν.Δ. στο νησί. Ενας εκ τν διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου που φιλοδοξούν να εισέλθουν στον β’ γύρο είναι ο Αγγελος Ρούσσος, πρώην δήμαρχος του νησιού.

Ο «Ντράστος», όπως τον αποκαλούν, εμφανίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία σχετική δυναμική, ενώ κατάφερε ένα ακόμα πλήγμα στον Νίκο Ζώρζο με τη μεταγραφή του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Σιγάλα. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σιγάλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ναι μεν έχει χάσει δύο φορές από τον Ζώρζο στον α’ γύρο, αλλά εμφανίζει μεγάλη δυναμική στο Εμπορειό, το πολυπληθέστερο χωριό του νησιού, ενώ έχει και τη στήριξη της πρώην επάρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου, η οποία προέρχεται από τη Ν.Δ.

Ανοδική τάση εμφανίζει το τελευταίο διάστημα ο Μανώλης Ορφανός, με μεγάλα του όπλα τόσο τις προσβάσεις που φημολογείται ότι έχει στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. όσο και στον Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης, οι οποίοι είναι συμπαγής ομάδα και πολυάριθμοι. Ερωτηματικό επίσης αποτελούν ο Θεόδωρος Καλούδης, ο Γιάννης Μαρίνος και η Μαρία Αργυρού του ΚΚΕ.