Πε. Απρ 25th, 2024

Δημοσκόπηση Innovation Metrisis Poll: Άνετη επικράτηση Καχριμάνη για την Περιφέρεια Ηπείρου – Ανοιχτό το «παιχνίδι» στην Άρτα

Ανετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριµάνη, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρτας, ανοιχτό παιχνίδι στον ∆ήµο Αρταίων και άρωµα γυναίκας στον ∆ήµο Νικολάου Σκουφά διαπιστώνονται από τη µέτρηση της Innovation Metrisis Poll.

Οι δηµότες της Περιφερειακής Ενότητας Αρτας αξιολογούν θετικά το έργο του κ. Καχριµάνη, καθώς «πολύ» και «αρκετά ικανοποιηµένο» δηλώνει το 59% των πολιτών, ενώ «λίγο» και «καθόλου ικανοποιηµένο» το 28%.

Αντίστοιχα ποσοστά συγκέντρωνε η ικανοποίηση από το έργο του περιφερειάρχη και στην έρευνα που είχε διενεργηθεί για λογαριασµό της εφηµερίδας µας και τον ∆εκέµβριο του 2018.

Στο ερώτηµα της πρόθεσης ψήφου στις περιφερειακές εκλογές, πάντα στους ψηφοφόρους του Νοµού Αρτας, µε αναγωγή των απαντήσεων «λευκό – άκυρο – αποχή», ο κ. Καχριµάνης συγκεντρώνει 53,4%, έναντι 11,9% που επιλέγει τον Σπύρο Ριζόπουλο και 7,1% τον Γιώργο Ζάψα. Ακολουθεί ο ∆ηµήτρης ∆ηµητρίου µε 2,4%.

Σε επίπεδο δηµοτικών εκλογών, στον ∆ήµο Αρταίων ο νυν δήµαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου µε αναγωγή των απαντήσεων «λευκό – άκυρο – αποχή», µε ποσοστό 30,6%, του Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος τον ακολουθεί µε 17,7%, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις δηλώνει ακόµα αναποφάσιστος.

Αντίστοιχα, οι πολίτες φαίνεται να είναι µοιρασµένοι σχετικά µε τον βαθµό ικανοποίησης από το έργο του δηµάρχου, αφού το 48,1% εκφράζεται θετικά έναντι 46,7% που εκφράζεται αρνητικά.

Τέλος, το 38,9% δηλώνει ότι θα ήθελε να επανεκλεγεί ο κ. Τσιρογιάννης, έναντι 38,2% που θα προτιµούσε να εκλεγεί κάποιος άλλος υποψήφιος.

Στον ∆ήµο Νικολάου Σκουφά, όπου ο νυν δήµαρχος, Ευστάθιος Γιαννούλης, δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δηµαρχιακό θώκο, παρά το γεγονός ότι το 70,2% των δηµοτών αξιολογούν θετικά το έργο του, σηµαντικό προβάδισµα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Ροζίνα Βαβέτση έναντι του Κώστα Παπασιώζου. Συγκεκριµένα, µε αναγωγή των απαντήσεων «λευκό – άκυρο – αποχή» η κ. Βαβέτση συγκεντρώνει το 40,1% των δηµοτών του Ν. Σκουφά έναντι 23% του κ. Παπασιώζου.

Το 19,6% δηλώνει ακόµα αναποφάσιστο. Αλλωστε, σηµαντικά είναι και τα ποσοστά που παίρνουν οι δύο υποψήφιοι στις γνώµες των δηµοτών, όπου για την κ. Βαβέτση οι θετικές γνώµες διαµορφώνονται στο 52,6% έναντι µόλις 14,8% που εκφράζονται αρνητικά, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τον κ. Παπασιώζο είναι στο 47,4% έναντι του 28,1%.

Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας ∆ηµοκρατίας στον Νοµό Αρτας, βλέπουµε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν βουλευτής, Ολγα Γεροβασίλη, να έχει σαφές προβάδισµα µε 38,4%, µε τον Βασίλη Τσίρκα να ακολουθεί µε 12,8%.

Τα αντίστοιχα αποτελέσµατα στη Ν.∆. είναι περισσότερο αµφίρροπα, αφού ναι µεν ο νυν βουλευτής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Στύλιος, έχει το προβάδισµα µε 30,7%, µε µικρή διαφορά 4,6 ποσοστιαίων µονάδων φαίνεται να ακολουθεί ο πρωτοεµφανιζόµενος στην κεντρική πολιτική σκηνή και νυν δήµαρχος του ∆ήµου Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, που συγκεντρώνει το 26,1% των ψηφοφόρων της Ν.∆.

* Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΣΚΙΝΑ Καθηγητή στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη19» που κυκλοφορεί με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ