Τρ. Απρ 16th, 2024

Στη «μάχη» για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Ζίτσας ο Βασίλης Γαρδίκος

Στη μάχη για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου του δήμου Ζίτσας έχει ριχτεί ο Βασίλης Γαρδίκος, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπου υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Νεολαίας του, αλλά και της ΠΑΣΠ ΤΕΙ.

Ο κ. Γαρδίκος που διεκδικεί με αξιώσεις το δήμο, πραγματοποιεί την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Στην εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ζίτσας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Γαρδίκος 

Γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1977 στην Άνω Λαψίστα.

Ο πατέρας του Σταύρος συνταξιούχος υπάλληλος από το Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα και η μητέρα του Ευαγγελία είναι αγρότισσα.

Τα μαθητικά του χρόνια ξεκίνησαν στο σχολείο της Άνω Λαψίστας και ολοκληρώθηκαν στο Γενικό Λύκειο Ελεούσας.

Από το 1996 μέχρι το 2000 φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων στο ΤΕΙ Πειραιά και απέκτησε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Το 2001 υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό και εν συνεχεία εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Το 2004 διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και εργάζεται στην ΕΥΔΕ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΓΓΔΕ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

Το 2006, μετά από δέκα χρόνια στην Αθήνα, η αγάπη για τον τόπο όπου γεννήθηκε τον οδήγησε στη γενέτειρά του, την Άνω Λαψίστα. Εκεί, στην Άνω Λαψίστα, εγκαταστάθηκε μόνιμα, εκεί δημιούργησε την οικογένεια του με την Ξένια Πατούνα από τον Άγιο Ιωάννη, εκεί ζουν και μεγαλώνουν τα δύο τους παιδιά. Το Σταύρο που είναι 7 ετών και την νεογέννητη κόρη τους.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά άρχισε πολύ νωρίς και αποτελεί μέχρι και σήμερα τρόπο έκφρασης και προσφοράς.

Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πασσαρώνος με την παράταξη «Συμπαράταξη πολιτών».

Το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο νεοσύστατο Δήμο Ζίτσας με την παράταξη «Αυτοδιοικητική Ενότητα».

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε αντιδήμαρχος στο Δήμο Ζίτσας.

Από το 2014 έως σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Σήμερα, στη δημιουργική ηλικία των 41 ετών και μετά από σχεδόν 13 χρόνια ενεργούς συμμετοχής στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Ζίτσας, είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας με την παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».