Ισχυρό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της Prorata που διενεργήθηκε για το newpost.gr. Η διαφορά διευρύνεται κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.
Σύμφωνα με την Prorata, η ΝΔ καταγράφει εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, ενώ την είσοδό τους στη Βουλή δείχνουν να εξασφαλίζουν το ΜΕΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση δείχνει να προκύπτει επτακομματική Βουλή και τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 39,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 7%, ΚΚΕ 5,5%, Χ.Α. 3,6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,2%, ΜΕΡΑ25 3,2%, ενώ τα λοιπά κόμματα λαμβάνουν 11,5%.
Επίσης, καταγράφεται οριακή αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές και σημαντική μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ παίρνει 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Η διαφορά αυτή, εμφανίζεται διευρυμένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Prorata, που είχε δημοσιευτεί στις 22 Ιουνίου, όπου η ΝΔ συγκέντρωνε 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.
Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής: ΝΔ 36%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6%, ΚΚΕ 5%, Χ.Α. 3,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜΕΡΑ25 3%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1%. Στη συγκεκριμένη μέτρηση τα άλλα κόμματα συγκεντρώνουν 7%, ενώ η αποχή, το άκυρο και το λευκό 3,5%.
Στην ερώτηση αν θα προτιμούσατε να σχηματιστεί αυτοδύναμη ή συμμαχική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το 47% απαντά ότι θα προτιμούσε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44% είναι υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης.
Το έργο έχει λάβει ήδη έγκριση για χρηματοδότηση, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από Περιφερειακό Επιχειρησιακό…
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων οι Συμπληρωματικές Συμβάσεις.
Θα δώσει τη δυνατότητα διακοπών σε 300.000 δικαιούχους σε όλη τη χώρα.
Μέσω της αξιοποίησης των πόρων των Ο.Χ.Ε. μπορεί να γίνει περισσότερο εφικτή η αποκέντρωση.
Πρόκειται για δύο καινούργια πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά, διπλοκάμπινα, αγροτικού τύπου, με αυτόνομο πυροσβεστικό σύστημα.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 σχετικά με τα αποθέματα του…