Πα. Μαρ 29th, 2024

Προβάδισμα 9 μονάδων της ΝΔ και στις ευρωεκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα εννέα μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήψου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 30,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,1%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,2% έκαστος, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,5%.

Κανένα άλλο κόμμα που μετρήθηκε στη δημοσκόπηση δεν υπερβαίνει το 3%.

Στο 12,7% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι ποσοστού 22,5% του κυβερνώντος κόμματος -ήτοι, διαφορά 8,1 μονάδων, όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον Δεκέμβριο του 2018, η διαφορά αυτή βρισκόταν στο 8%.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, η Χρυσή Αυγή με 6% και το ΚΚΕ με 5,9%, ενώ και πάλι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνει το απαιτούμενο ποσοστό 3% για την είσοδό του στη Βουλή.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35,5%, έναντι 26,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 32,4%.