Δε. Μάι 6th, 2024

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη

Η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη, παρουσίασε χθες το απόγευμα, τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

«Σήμερα απευθυνόμαστε στους δημότες του Πειραιά με τη δύναμη του παραδείγματος, αλλά και την πρόταση να αλλάξουμε την πόλη. Ο Πειραιάς γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν επαρκεί η ανάθεση και μια διαχειριστική τρέχουσα λογική . Χρειάζεται μεγάλο σχέδιο, που θα υπερβαίνει τις τυπικές αρμοδιότητες στα στενά του όρια. Ένα σχέδιο που η ίδια η πόλη πρέπει να εκπονήσει για λογαριασμό της», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» και πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης. «Υπάρχει η ανάγκη να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες και να δοκιμάσουμε νέα εναλλακτικά παραδείγματα σε μια σειρά από θέματα», τόνισε ο κ. Γαβρίλης ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση των κομμάτων με την τοπική αυτοδιοίκηση. «Η στήριξη στο πρόσωπό μου με ομόφωνη απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και είναι τιμητική, θέλω όμως να τονίσω ότι στην παράταξη ‘ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες’, διατηρούμε την αυτοτέλεια μας από κυβέρνηση, κόμματα και κυρίως μικρά και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε από το ποιος είναι στην κυβέρνηση ή από το τι λέει το κόμμα. Εμείς αυτοπροσδιοριζόμαστε από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και θέσεις. Τέτοια παραδείγματα αυτοτέλειας έχουμε δείξει πολλές φορές.»

«Ο συνδυασμός μας είναι η εναλλακτική πρόταση για να αλλάξουμε τον Πειραιά που αγαπάμε και ζούμε. Έχουμε αυτοδιοικητική παρουσία 25 ολόκληρα χρόνια και από θέση αντιπολίτευσης και από θέση διοίκησης. Εμείς είμαστε εδώ παρόντες με τα στραβά μας και τα ανάποδά μας, με τις επιτυχίες μας και τις αστοχίες μας. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει την αυτοτέλειά της για να αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες», επεσήμανε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Σημειώνεται ότι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης συμμετέχουν 101 άνδρες κι 68 γυναίκες, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, ενώ πολλές είναι οι νέες συμμετοχές που κατεβαίνουν υποψήφιοι για πρώτη φορά .

«Συγκροτήσαμε ένα πλατύ, ευρύ και με αέρα ανανέωσης ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις προσδοκίες, τις ανησυχίες αλλά και τη διάθεση ενός κόσμου που θα ξαναβρίσκει το ενδιαφέρον του να ασχοληθεί με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση δηλαδή με τον πιο άμεσο και κοντινό στην καθημερινή του ζωή, θεσμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό και αυτό δεν φαίνεται μόνο στην αριθμητική του ψηφοδελτίου αλλά στα πρόσωπα που συμμετέχουν, υποψήφιοι με μεγάλη πορεία στα αυτοδιοικητικά του Πειραιά, νέοι υποψήφιοι από τον ευρύτερο δημοκρατικό προοδευτικό χώρο, νέοι και νέες με φοβερά θετικά προσόντα, καταξιωμένοι επαγγελματίες, συνδικαλιστικά στελέχη με κοινωνική αναφορά, προσωπικό και στελέχη από τον ιατρικό χώρο, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, άνθρωποι του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί. ‘Ανθρωποι που είναι επιλογή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια και δεν έχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό τους για να εξυπηρετήσουν μικρές ή μεγάλες ιδιοτέλειες για τον εαυτό τους», τόνισε ο κ. Γαβρίλης.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γαβρίλης στην τιμητική- όπως τόνισε-, για την παράταξη, συμμετοχή δυο ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον Πειραιά και την Ελλάδα, με ξεχωριστή ιστορία, πορεία, κοινωνικό και πολιτικό αποτύπωμα. «Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι 102χρονη ‘Αννα Κατσούλη, η ΕΑΜίτισσα νηπιαγωγός που ήταν υπεύθυνη για τη διανομή του «Ριζοσπάστη» στον Πειραιά ενώ μετά την απελευθέρωση ήταν υπεύθυνη για τη δουλειά στον σύλλογο γυναικών Πειραιά και ο γλύπτης και ζωγράφος Μιχάλης Κάσσης, 90 ετών, ο οποίος επί 28 χρόνια διηύθυνε τα εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΤΑΠ), ενώ έργα του υπάρχουν σε πολλούς δημόσιους χώρους της χώρας.¨Με αυτές τις εμβληματικές προσωπικότητες και όλους και όλες συνεχίζουμε φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα που έχουν μπει στο περιθώριο, πιέζουμε για αλλαγές που θα φέρουν μια καλύτερη καθημερινότητα για όλους και όλες και προχωράμε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης πολίτη-πόλης με τους δημότες να γίνονται συμμέτοχοι στη δημιουργία του Πειραιά που θέλουμε, που αξίζουμε, που επιθυμούμε», κατέληξε με νόημα ο Γιώργος Γαβρίλης.