Δήμος Πειραιά: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά 3×3 Grand Series ΟΠΑΠ 2025
Ο Δήμος Πειραιά, με σταθερή προσήλωση στην ενίσχυση του αθλητισμού και τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δυναμική του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη
Με φόντο το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διεθνές τουρνουά 3×3 Grand Series ΟΠΑΠ 2025, το οποίο φιλοξενήθηκε από την 1η έως τις 3 Αυγούστου στο κέντρο της πόλης. Ο Δήμος Πειραιά, με σταθερή προσήλωση στην ενίσχυση του αθλητισμού και τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη δυναμική του στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.
Στο τουρνουά συμμετείχαν 58 ομάδες και 231 αθλητές, προσφέροντας μοναδικές στιγμές, υψηλού επιπέδου θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις που καθήλωσαν το φίλαθλο κοινό.
Ξεχώρισαν οι κορυφαίες ομάδες του παγκόσμιου 3×3, όπως:
- Liman (Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη),
- Vienna (Νο 8),
- Electromercantil GTF,
- Argos Bats, με τη συμμετοχή του παγκόσμιου πρωταθλητή 2025 με την Εθνική 3×3 της Ισπανίας, Ντιέγκο Ντε Μπλας,
- Ραμάτ Γκαν, Μάντσεστερ, Cyprus 3×3 Elite και Titan 3×3.
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν δυναμικά ομάδες όπως οι Rising Star Athens, Ηλιούπολη, Πάντα Βρέχει, καθώς και μικτές ομάδες ανδρών και γυναικών, στελεχωμένες από αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών Ομάδων 3×3.
Ο Πειραιάς μετατράπηκε για τρεις ημέρες σε επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι είναι έτοιμος να υποδεχτεί κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις με επαγγελματισμό, οργάνωση και αθλητικό πάθος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Για τρεις ημέρες, η «καρδιά» του Πειραιά χτύπησε στον ρυθμό του παγκόσμιου 3×3. Μια πόλη ζωντανή, εξωστρεφής, γεμάτη ενέργεια και αθλητικό παλμό, φιλοξένησε κορυφαίους αθλητές και προσέφερε μοναδικές στιγμές σε χιλιάδες επισκέπτες και κατοίκους.
Η επιλογή του προαύλιου χώρου του Δημοτικού μας Θεάτρου δεν ήταν τυχαία. Θέλαμε να αναδείξουμε, όχι μόνο τον αθλητισμό, αλλά και το αστικό μας τοπίο, τη σύνδεση του αθλητισμού με τον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή των πολιτών.
Είμαι υπερήφανος που ο Πειραιάς αποδεικνύει διαρκώς ότι μπορεί να διοργανώνει μεγάλα γεγονότα με ποιότητα και διεθνή απήχηση. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, τους διοργανωτές για την άψογη συνεργασία και στη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο. Συνεχίζουμε να φέρνουμε τον αθλητισμό πιο κοντά στην πόλη και στους ανθρώπους της».
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος, σε δήλωσή του, επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Πειραιάς φιλοξένησε μία τόσο σπουδαία διεθνή διοργάνωση, το 3×3 Grand Series ΟΠΑΠ 2025, στο κέντρο της πόλης μας, με φόντο το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο. Για τρεις ημέρες, ο Πειραιάς έγινε το επίκεντρο του παγκόσμιου 3×3 μπάσκετ, με κορυφαίους αθλητές και εντυπωσιακό θέαμα που απόλαυσε πλήθος κόσμου.
Μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, φέρνουμε τα σπορ δίπλα στον πολίτη, δίνοντας ζωή στις πλατείες και στις γειτονιές της πόλης μας και αναδεικνύοντας τον Πειραιά ως έναν σύγχρονο, αθλητικά ενεργό και εξωστρεφή δήμο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Διεύθυνση Αθλητισμού Πειραιά για την άψογη οργάνωση και τη συνεχή στήριξη στην επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η συμβολή της ήταν καθοριστική. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην εξαιρετική ομάδα των Σέρβων, που κατέκτησε την πρώτη θέση και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μακάο. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να συνεχίσουν να προσφέρουν σπουδαίες στιγμές στο άθλημα. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της γιορτής του αθλητισμού στον Πειραιά».
Αναλυτικά οι νικητές της διοργάνωσης:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ +18
Athens W Team U23
Athens W Team U21
Πάουερ Ρέιντζερς
Τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες απένειμαν ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιάννης Χαμηλός και ο προπονητής Εθνικών ομάδων 3×3 Θάνος Νίκλας.
ΑΝΔΡΕΣ U18
Aura BC
Rule Breakers
Τετράσχετοι
Τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες απένειμε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Τότα Γκολφινοπούλου.
ΑΝΔΡΕΣ +18 – Road to Debrecen
LIMAN ( SERBIAN) – Η ομάδα πήρε το εισιτήριο για το FIBA 3×3 WORD TOUR MACAU (18-19/10/2025)
Vienna( Aυστριακοί)
Electromercantil Gtf (Oμάδα από την Ισπανία)
MVP ΑΝΔΡΕΣ +18: Aleksa Stojanovic (Team Liman)
Τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες απένειμαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Πειραιά Νίκος Γέμελος και o προπονητής Εθνικών ομάδων 3×3 Θάνος Νίκλας.