Δήμος Αθηναίων

Χάρης Δούκας: «Η υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις θα περάσει από τη Βασιλίσσης Όλγας»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «26 Ιουνίου ανοίγει το πρώτο κομμάτι της Βασιλίσσης Όλγας, καθώς θα περάσει από εκεί η υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις.  26 Ιουνίου θα ανοίξει το δεξί της κομμάτι, για το αριστερό κομμάτι, έχουμε ακόμα κάποια θέματα».

Αναφορικά με την εύρεση υλικών εμπρησμού στον Λυκαβηττό, ο Χάρης Δούκας είπε «Ενόψει της θερινής περιόδου, προχωρούμε σε καθαρισμό όλων των λόφων. Σήμερα το πρωί στον Λυκαβηττό βρήκαμε 3 μπουκάλια οινόπνευμα και επαγγελματικούς αναπτήρες, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι κοντά σε θάμνους. Είμαστε σε επιφυλακή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Και μάλιστα, σε ακραία υψηλές θερμοκρασίες κλείνουμε τους λόφους και τα πάρκα, έχουμε drone και δημοτική αστυνομία για επιτήρηση, εάν συμβεί κάτι αρνητικό, αμέσως να επέμβουμε. Έχουμε πολύ μεγάλο άγχος, σήμερα έχει αέρα, για αυτό προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη διαδικασία και ευτυχώς που τα βρήκαμε νωρίς».

Όσον αφορά την καθαριότητα ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η καθαριότητα είναι ένα θέμα πάρα πολύ δύσκολο και κρίσιμο. Έχουμε μία εφαρμογή, το Novoville, όπου βλέπουμε τα αιτήματα των κατοίκων της πόλης, και τα παράπονα. Φέτος, σε σχέση με τους πρώτους 5 μήνες πέρσι, καταγράφουμε τα μισά και ακόμα λιγότερα. Άρα, σύμφωνα με τους αριθμούς φαίνεται ότι πάμε καλά. Στο Εμπορικό Τρίγωνο κάνουμε αποκομιδή 7-8 φορές μέσα στη μέρα το καλοκαίρι. Στην Ακρόπολη 3-4 φορές, ακόμα και στη 1:30 το μεσημέρι για να μην γεμίζουν οι κάδοι, για να μη μυρίζουν. Τι χρειάζεται να κάνουμε εδώ; Περισσότερους υπόγειους κάδους. Πρέπει να μας βοηθήσει και η Αρχαιολογία, για να μπορούμε να παίρνουμε τις άδειες για το σκάψιμο και να βάζουμε υπόγεια συστήματα. Έχουμε βάλει 100 και συνεχίζουμε. Έχουμε προμηθευτεί και μικρά express οχήματα για να μπαίνουν σε μικρούς δρόμους».

Για τον τουρισμό

«Οι πιο δύσκολοι μήνες ξέρετε ποιοι είναι για την Αθήνα; Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, γιατί έχουμε και πάρα πολλούς τουρίστες, αλλά έχουν γυρίσει και οι κάτοικοι. Και τώρα είναι πολύ δύσκολα, τον Μάιο είμαστε με απίστευτη πληρότητα. 10 εκατομμύρια τουρίστες φέτος μόνο η Αθήνα. Είμαστε πια προορισμός. Θα πρέπει να είμαστε και βιώσιμος προορισμός. Ψάχνουμε την ισορροπία».

Για την κοινωνική κατοικία

«Συμμετέχουμε σε μία πολύ μεγάλη πρωτοβουλία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δραστηριοποιούμαστε συνολικά 15 πόλεις για την κοινωνική στέγαση. Υπολογίζουμε ότι χρειαζόμαστε άμεσα στην Αθήνα 1000 κατοικίες. Ζητάμε χρήματα από τους αδιάθετους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, μαζί με μεγάλες πόλεις, όπως η Ρώμη και η Βαρκελώνη. Το πρόβλημα ποιο είναι; Αυτή τη στιγμή επιδοτούμε ενοίκια στον Δήμο της Αθήνας, επιδοτούμε κατοικίες για ανακατασκευή, αλλά θέλουμε κι άλλη προσφορά, θέλουμε κι άλλα κτίρια».

Για τη Βασιλίσσης Όλγας

«26 Ιουνίου ανοίγει το πρώτο της κομμάτι της Βασιλίσσης Όλγας, καθώς θα περάσει από εκεί η υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις.  26 Ιουνίου θα ανοίξει το δεξί της κομμάτι, για το αριστερό κομμάτι, έχουμε ακόμα κάποια θέματα. Περιμένουμε εργασίες στις ράγες του τραμ. Θα ανοίξουν, νομίζω περίπου Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, 2 λωρίδες ήπιας κυκλοφορίας, όπως είναι και ο σχεδιασμός. Έτσι κι αλλιώς -να το πούμε για να είναι ξεκάθαρο- από την αρχή προβλέπονταν δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας για να μπορούν να πηγαίνουν οχήματα στο τένις και στην Αίγλη στο Ζάππειο. Τώρα θα χρησιμοποιείται για όλους τους κατοίκους και όχι μόνο για κάποιους που θα έχουν ειδικές άδειες, αυτονόητα πράγματα».

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

2 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

2 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

4 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

4 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

4 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

4 ώρες ago