Δήμος Αθηναίων

«Το Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή»: Μνημείο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών

Το Σάββατο 1η Μαρτίου 2025 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου «Το Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή» στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς (απέναντι από την Τεχνόπολη), εις μνήμην των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Το Μνημείο εμπνεύστηκε η καλλιτέχνης Μαρία Μανδάκη ενώ η αρχική ιδέα και η υλοποίησή του είναι των Γιώργου και Γιάννη Σαντεξή (Δια Πυρός και Σιδήρου Ι.Κ.Ε).

Τελευταία άρθρα

Χολαργός: Ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου

Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

7 ώρες ago

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την Κάρπαθο

Πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της πρώτης πτήσης charter της Transavia από την Ολλανδία για τη θερινή…

7 ώρες ago

Ξάνθη: Ενημερωτική εκδήλωση για γονείς ενόψει Πανελληνίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Απριλίου, στις 18:00, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου.

7 ώρες ago

Δελφοί & Λεβερκούζεν υπογράφουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης

θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαΐου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην…

8 ώρες ago

Δωρίδα: Σε τροχιά υλοποίησης ο κόμβος Μαραθιά

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο-ορόσημο οδικής ασφάλειας στη Δωρίδα.

8 ώρες ago

ΥΠΕΣ: 1.2 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του Open Mall Άρτας

Σε οριστική διευθέτηση οδηγείται η επί χρόνια εκκρεμότητα για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Άρτας.

9 ώρες ago