Στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή Τετ-α-Τετ μίλησε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ της αλλαγής του χρόνου αλλά και στις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες.

«Πήραμε πολλή αγάπη και πολύ καλά σχόλια. Έγινε ένα ρεκόρ προσέλευσης στο Σύνταγμα σε πρωτοχρονιάτικη γιορτή. Δεν ισχύει ότι ήταν μόνο άντρες μετανάστες. Αυτό το γράψανε άνθρωποι που δεν ήρθαν και το γράψανε μετέπειτα εύκολα. Κάθε χρόνο στο Σύνταγμα και σε κάθε άλλη μεγάλη πόλη που γίνονται πρωτοχρονιάτικες γιορτές πάνε και μετανάστες, είναι μια γιορτή προσβάσιμη σε όλους… Παντού υπάρχει αυτό» τόνισε, αρχικά, ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Φοίβος Δεληβοριάς: Δεν ισχύει ότι ο Δήμος Αθηναίων πολιτικοποίησε την εκδήλωση

«Ούτε το ότι ο Δήμος πολιτικοποίησε την εκδήλωση ισχύει, μάλιστα εμείς κάναμε και σάτιρα στον δήμαρχο… Και σίγουρα ο δήμαρχος δεν είχε καμία ανάμειξη με αυτό, εμάς μας κάλεσε, και μετά ήρθε και το είδε» είπε στη συνέχεια ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Για τη διακοπή της μετάδοσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης από την ΕΡΤ ο Φοίβος Δεληβοριάς ανέφερε: «Δεν ισχύει ότι διέκοψαν τη μετάδοση από την ΕΡΤ γιατί είχα πάρει την πρωτοβουλία για τη συναυλία για τα Τέμπη… Καταρχάς η ΕΡΤ δε δείχνει κάθε χρόνο τις αλλαγές στο Σύνταγμα».

«Από την αρχή δεν ήθελα να κάνω κάτι προσωποπαγές που θα πάρω πολλά χρήματα. Ξέρω ότι όλα όσα λέγονται και για τους παλιότερους είναι υπερβολικά πολλές φορές. Δεν πάει ένας καλλιτέχνης και τσεπώνει όλα αυτά τα λεφτά. Είναι παραγωγές που δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι».

«Ο λόγος που το λέω αυτό είναι επειδή ζούμε σε μια περίοδο κρίσης… Δεν πιστεύω ότι πρέπει κι εγώ να πάρω πολλά λεφτά για ένα δημόσιο έργο, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δώσω και την ψυχή μου» είπε σε άλλο σημείο ο καλλιτέχνης για τη χρηματική αμοιβή που έλαβε από την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα.