Για «δικαίωση για κατοίκους και τον Δήμο Αθηναίων» κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά από απόφαση να ξηλωθούν όλες οι λαμαρίνες επί της οδού Θεμιστοκλέους, στο εργοτάξιο του μετρό στα Εξάρχεια.
Ο Χάρης Δούκας, με αφορμή την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σε ανάρτησή του στα social media τονίζει:
«Δικαίωση για κατοίκους και Δήμο Αθηναίων.
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σήμερα απομακρύνθηκε μέρος της περίφραξης από το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων, που είχαν επισημάνει τους κινδύνους για την απρόσκοπτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.
Είναι η δεύτερη επιτυχής παρέμβαση, καθώς περιορίστηκε και η περίφραξη του εργοταξίου του μετρό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά από ελέγχους των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων».
Υπενθυμίζεται ότι με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών «υποχρεώνει τους καθ’ ων να αναστείλουν την επέκταση του εργοταξίου σε όλο το μήκος της οδού Θεμιστοκλέους ή εφόσον αυτό έχει ήδη λάβει χώρα, να απελευθερώσουν τον πεζόδρομο, σε κάθε περίπτωση, στο μέτρο που να επιτρέπεται η ακώλυτη πρόσβαση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (λ.χ. πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων)».
Ως εκ τούτου, χθες, Πέμπτη, αφαιρέθηκε η περίφραξη του εργοταξίου, επί της οδού Θεμιστοκλέους, για την γραμμή του Μετρό στα Εξάρχεια.
Αναλυτική ανακοίνωση για το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον περιφερειακό δρόμο, που στοίχισε τη ζωή σε…
Νέα διάσταση λαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου για…
Την ανάγκη διασφάλισης επαρκούς ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για το Σχολικό Πρόγραμμα, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής…
Ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική της διαδρομή ανοίγει η Βίκυ Καβαλλάρη, καθώς με απόφαση του…
Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων και την ποιότητα των εργασιών ανακαίνισης θέτει…
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρεμβαίνει σε κρίσιμους ποταμούς και χειμάρρους της περιοχής.