Δήμος Αθηναίων

Σκληρή απάντηση Δούκα στον Ισραηλινό πρέσβη: “Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους”

Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στις δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα, Νοάμ Κατς, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας ότι δεν απομακρύνει γκράφιτι με φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα από τους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, «να μη νιώθουν άνετα οι Ισραηλινοί τουρίστες».

Ο πρέσβης, σε δήλωσή του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει την πόλη του από τις οργανωμένες μειονότητες. Δεν καθαρίζει την πόλη και κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να μην αισθάνονται άνετα».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος απάντησε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ: «Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους». Ο Χάρης Δούκας έκανε λόγο για προκλητική στάση του Ισραηλινού πρέσβη, επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο να επικεντρώνεται κανείς στα γκράφιτι -τα οποία, όπως διευκρίνισε, σβήνονται- την ώρα που στη Γάζα συντελείται μια, κατά τον ίδιο, πρωτοφανής γενοκτονία.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων:

Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους.

Η Αθήνα, πρωτεύουσα μιας δημοκρατικής χώρας, σέβεται απόλυτα τους επισκέπτες της και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών της.

Ως δημοτική αρχή της πόλης έχουμε αποδείξει την ενεργή αντίθεση μας στη βία και τον ρατσισμό και δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας, από όσους σκοτώνουν αμάχους και παιδιά στις ουρές των συσσιτίων, απ΄ όσους οδηγούν στον θάνατο καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στη Γάζα, από βόμβες, πείνα και δίψα.

Προκαλεί αποτροπιασμό η επικέντρωση του κ. Πρέσβη μόνο στα γκραφίτι (που προφανώς σβήνονται), την ώρα που στη Γάζα διεξάγεται μια πρωτοφανής γενοκτονία.

Να πληροφορήσω επίσης τον κ. Πρέσβη ότι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε πάνω από 90% ο αριθμός των Ισραηλινών στους οποίους χορηγήθηκε ελληνική Golden Visa.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

56 λεπτά ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

1 ώρα ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

3 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

3 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

3 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

3 ώρες ago