Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει τη μαγεία του κινηματογράφου στα προαύλια των σχολείων. Οι δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών ξεκινούν την Παρασκευή 25 Ιουλίου, από το 38ο-120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Κοκκερέλ 14, στην 6η Δημοτική Κοινότητα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Αυτό το καλοκαίρι μετατρέπουμε τα προαύλια των σχολείων μας σε θερινά σινεμά. Οργανώνουμε δωρεάν κινηματογραφικές προβολές και μοιραζόμαστε στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Θα σας ευχηθώ “καλό ταξίδι” στον κόσμο της φαντασίας και του γέλιου, στον κόσμο του ονείρου και της μαγείας του σινεμά. Η Αθήνα μετατρέπεται σε μία μεγάλη οθόνη γεμάτη περιπέτεια και θέαμα, που κανείς δεν θέλει να χάσει. Γιατί οι καλύτερες ιστορίες είναι αυτές που τις παρακολουθούμε μαζί. Να απολαύσετε την ταινία και να περάσετε όμορφα!»
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιουσίας και Δόμησης, Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, σημείωσε: «Μέσα από τις θερινές προβολές ταινιών στα προαύλια των σχολείων, προσφέρουμε σε παιδιά και γονείς την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικό χρόνο μαζί, μέσα από μια ποιοτική και ευχάριστη εμπειρία που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαιδευτική αξία. Η δράση πραγματοποιείται σε σχολεία της γειτονιάς και επιτρέπει στις οικογένειες να συμμετέχουν άμεσα και δωρεάν».
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών ανά σχολική μονάδα για τη θερινή περίοδο:
Παρασκευή 25/7:
38ο-120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κοκκερέλ 14, 6η Δημοτική Κοινότητα)
Τετάρτη 30/7:
9ο Γυμνάσιο Αθηνών (Τρώων 2, 3η Δημοτική Κοινότητα)
71ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Γενναίου Κολοκοτρώνη 25, 1η Δημοτική Κοινότητα)
Πέμπτη 31/7:
111ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Γεωργίου Κεδρινού και Δήμου Τσέλιου, 7η Δημοτική Κοινότητα)
59ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Δόρδου 37, 4η Δημοτική Κοινότητα)
Παρασκευή 1/8:
49ο Γυμνάσιο Αθηνών (Τσούντα 26, 5η Δημοτική Κοινότητα)
Σάββατο 2/8:
91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Φιλολάου 163, 2η Δημοτική Κοινότητα).
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Η δράση θα συνεχιστεί από τον Σεπτέμβριο, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει αντίστοιχα νέα ενημέρωση αναφορικά με τις ημερομηνίες και τα σχολεία προβολών των ταινιών.
Πρωτοφανής ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου στον τηλεοπτικό «αέρα» του One Channel,…
Πρόκειται για το 32ο Μουσείο που το Υπουργείο Πολιτισμού αποδίδει στο κοινό από τον Ιούλιο…
Τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Ασφαλέστερη η διέλευση για πεζούς και οχήματα
Ο Λευτέρης Λαθουράκης υπηρέτησε ως δήμαρχος Χάλκης από το 1991 ως το 2002.
Η συνεργασία αφορά την παρακολούθηση μέτρησης του αέρα στη Νέα Σμύρνη.