Δήμος Αθηναίων

Στα γυμνάσια του Δήμου Αθηναίων…”οι τοίχοι έχουν τη δική τους ιστορία”

Σε ανοιχτούς καμβάδες μετατράπηκαν οι τοίχοι τριών Γυμνασίων της Αθήνας, χάρη σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Οι τοίχοι έχουν τη δική τους ιστορία». Μαθητές των Γυμνασίων της πόλης αποτύπωσαν με χρώμα και φαντασία τις σκέψεις και τα όνειρά τους γύρω από τρεις θεματικές: Ιστορία, Τεχνολογία, Ολυμπιακά Ιδεώδη – Αθλητισμός.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στα αποκαλυπτήρια του έργου στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Ακαδημία Πλάτωνος, δήλωσε: «Οι τοίχοι έχουν τη δική τους ιστορία και πλέον την αφηγούνται οι ίδιοι οι μαθητές μας. Με 86 έργα από 17 σχολεία να συμμετέχουν, αποδεικνύεται πόσο δυνατά μπορεί η τέχνη να ενώσει την εκπαιδευτική κοινότητα της Αθήνας. Η γνώση δεν ανθίζει μόνο μέσα στις αίθουσες. Χρειάζεται χώρο, ελευθερία, φαντασία. Θέλουμε τα σχολεία μας να είναι χώροι καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και συμμετοχής. Η φωνή των νέων έχει θέση και εικόνα στον δημόσιο χώρο. Μπράβο σε όλες και όλους».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιουσίας και Δόμησης, Πάρης Χαρλαύτης, σημείωσε: «Φροντίσαμε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να συνοδεύεται από καινοτόμο, οικολογική τεχνολογία. Οι τοιχογραφίες τυπώθηκαν με ψηφιακά, άοσμα, vegan μελάνια που στεγνώνουν άμεσα μέσω UV φωτισμού, χωρίς χημικά κατάλοιπα ή δυσάρεστες οσμές, ώστε να αντέχουν στον χρόνο και να σέβονται το περιβάλλον. Παράλληλα, κάθε σχολείο παρέλαβε εκπαιδευτικό υλικό ώστε η διαδικασία να συνεχίσει ως project μέσα στην τάξη, προάγοντας τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν».

Στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που υλοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Περιουσίας και Δόμησης του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαν συνολικά 86 έργα από 17 σχολεία. Τρία από αυτά ξεχώρισαν και αποτυπώθηκαν σε μεγάλες ψηφιακές τοιχογραφίες στα κτίρια του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Αθηνών (Πλάκα), του 6ου Γυμνασίου (Νέος Κόσμος) και του 66ου Γυμνασίου (Ακαδημία Πλάτωνος). Την τελική επιλογή έκανε επιτροπή αποτελούμενη από τους εικαστικούς Σπύρο Μαντζαβίνο και Γιώργο Μυλωνά, καθώς και τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων, Φίλιππο Φιλόγλου.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλάβουν τα πρωτότυπα έργα τους στην εξής διεύθυνση:

Λ. Πατησίων 159 , Πλατεία Αμερικής, 4ος όροφος, Γραφείο 402
Όλγα Βάσογλου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας)
Τηλ. επικοινωνίας: 2144117367

Τελευταία άρθρα

4.27 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό υποδομών στους ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων & Πηνειού

Η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

6 ώρες ago

Χαλκίδα: Σε εξέλιξη οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών στα Αγάλματα

Συνεχείς έλεγχοι για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

6 ώρες ago

Η Βουλή στηρίζει το ακριτικό Καστελλόριζο

Σύμφωνα με ανάρτηση του Βασίλη Υψηλάντη, Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η Διάσκεψη των…

7 ώρες ago

ΥΠΕΝ: 123 εκ. ευρώ για ορεινά αντιπλημμυρικά έργα σε Θεσσαλία & Φθιώτιδα

1.300 έργα ορεινής υδρονομίας για τη συγκράτηση των υδάτων και την προστασία από ακραία καιρικά…

7 ώρες ago

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Σερρών

Κοινός στόχος ο συντονισμός του Δήμου, της αθλητικής κοινότητας και της Πολιτείας, για τη διασφάλιση…

8 ώρες ago

Κάρπαθος: Αποκατάσταση Στατικής Επάρκειας 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Πηγαδίων

Ο Δήμος Καρπάθου εργάζεται ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Καρπάθου να βρίσκονται σε…

8 ώρες ago