ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η δυτική Θεσσαλονίκη απέκτησε νέο κοινωνικό πολυιατρείο

Ένα νέο κοινωνικό πολυιατρείο εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στόχος είναι να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και επείγουσα βοήθεια σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Εγκαινιάζοντας τον χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημητρίου Γαλανάκη και Λαγκαδά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε ότι πρόκειται «για το 3ο δημοτικό πολυιατρείο που αποτελεί μια σημαντική συνεργασία του δήμου με τους Γιατρούς του Κόσμου και λειτουργεί ως θωράκιση για τη δημόσια υγεία».

Από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος Βούλα Πατουλίδου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όπου υπάρχουν άνθρωποι, δεν θα χαθεί ποτέ η ελπίδα».

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου, η ανάγκη για επέκταση του πολυιατρείου προέκυψε από τη συρροή κόσμου που διαπιστώνεται στο πολυιατρείο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η οργάνωση στην οδό Πτολεμαίων.

«Στο νέο χώρο θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, παιδιατρείο, οφθαλμολογικό, γυναικολογικό και παθολογικό ιατρείο καθώς και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες ενώ συνολικά το προσωπικό, θα αριθμεί τα 15 άτομα», εξήγησε η κ. Θάνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΓτΚ, κύριο μέλημά τους είναι η διασφάλιση έγκαιρης πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες προληπτικής φροντίδας και ψυχικής υγείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και επείγουσας συνδρομής, καθώς και η ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άποροι, ανασφάλιστοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα σε αστεγία, γυναίκες και παιδιά, Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες) και των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και δομών.

«Η επέκταση των υπηρεσιών του Πολυιατρείου ενισχύει σημαντικά τη δράση της κινητής μονάδας υγείας των ΓτΚ στη Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας την παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη την περιοχή του νομού. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται οι ανάγκες άστεγων, χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών και άλλων ευάλωτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τελευταία άρθρα

Δωρεά 160 εκ. ευρώ από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση πανεπιστημίων

Αναβαθμίζονται χώροι και κτιριακές υποδομές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και…

17 λεπτά ago

Taste Lesvos: Νέα γιορτή γαστρονομίας από τον Δήμο Μυτιλήνης

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ δηλώνοντάς το έως και τις 7 Αυγούστου, στο…

32 λεπτά ago

560.000 ευρώ για νέο γήπεδο 8×8 στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο νομό Έβρου.

44 λεπτά ago

Τήνος: Επαναλειτουργία του ΚΕΠ Πανόρμου με μόνιμο υπάλληλο

Η υπηρεσία τίθεται πλέον ξανά σε καθημερινή βάση στη διάθεση του κοινού, πλήρως στελεχωμένη και…

1 ώρα ago

Άνω κάτω πάλι η Δημοτική Αρχή στο Ναύπλιο

Παραιτήθηκαν 3 Αντιδήμαρχοι: Παναγιωτακοπούλου, Ξύδη, Φραγκιουδάκης. Στη διαγραφή τους προχωρά ο Δήμαρχος.

2 ώρες ago

Αυτοψία σε έργα στην Ηλεία πραγματοποίησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Η επίσκεψη είχε και «στάση» στα Λαστέικα, όπου έχει διαμορφωθεί και αποδοθεί στους πολίτες ένας…

2 ώρες ago