ATTICA GREEN EXPO

Τo e-ota.gr στην 2η ημέρα της 4ης Attica Green Expo

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η δεύτερη ημέρα της 4ης Attica Green Expo. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση αφιερωμένη στο Περιβάλλον και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία άνοιξε επίσημα τις πύλες της, χθες Τετάρτη (28/5), με τον Όμιλο των Παραπολιτικών να αποτελεί τον αποκλειστικό χορηγό επικοινωνίας.

Το πρωί της Πέμπτης, «ποδαρικό» στην εκπομπή της Χριστίνας Κοραή και του Δημήτρη Τάκη, έκανε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στο πρώτο panel, της δεύτερης ημέρας της 4ης Attica Green Expo, με τίτλο «Κόμβος παρακολούθησης επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διαφάνεια για τον πολίτη – βελτίωση υπηρεσιών» μίλησαν ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο Ευστράτιος Σαραούδας, Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, ο Ιωάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, ο Χρήστος Αηδόνης, Δήμαρχος Παλλήνης, ο Νίκος Χουρσαλάς, Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Βαγγέλης Μανδραβέλης, Δημοσιογράφος των Παραπολιτικά Media.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτησε με θέμα «Τουρισμός και Πράσινη ανάπτυξη: Προστασία περιβάλλοντος και αυξανόμενη τουριστική ζήτηση».

Ομιλητές :

  • Στέφανος Γκίκας, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Ευγενία Φραγγιά, Δήμαρχος Σπετσών
  • Γιώργος Στασινόπουλος, Δήμαρχος Ζακύνθου
  • Θεόδωρος Τζούμας, Δήμαρχος Σκιάθου

Συντονίστρια η Βίκυ Τρύφωνα, Δημοσιογράφος των Παραπολιτικά Media.

Ακολούθησε το τρίτο πάνελ της ημέρας με θέμα «Χρηματοδοτήσεις και προγράμματα για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τις νέες τεχνολογίες». Ομιλητές της συζήτησης οι: Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Λαγουδάκος, Δήμαρχος Περάματος, Γρηγόριος Ζαφειρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας, Παναγιώτης Μανούρης, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ευάγγελος Σιώκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Συντονιστής ο Γιώργος Λαμπίρης, Δημοσιογράφος των Παραπολιτικά Media.

Την «σκυτάλη» πήρε ο δημοσιογράφος των Παραπολιτικά Media, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος συντόνισε την ομιλία του επόμενου πάνελ με θέμα «Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων».

Ομιλητές:

  • Νικόλαος Παπαευσταθίου, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
  • Ανδρέας Νικολακόπουλος, Βουλευτής Ν. Ηλείας – π. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
  • Νατάσσα Κοσμοπούλου, Δήμαρχος Πεντέλης
  • Δήμητρα Τσεβά – Μήλα, Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου
  • Στάθης Ψυρρόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης
  • Γιάννης Πισιμίσης, Δήμαρχος Βριλησσίων
  • Κατερίνα Μαϊχόσογλου, Δήμαρχος Διονύσου.

Τέλος, ακολούθησε συζήτησε με θέμα τις «Καινοτόμες και Βιώσιμες Λύσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα στην τοπική κοινωνία». Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Ανάπτυξης, ο Μιχαήλ Σφακιανάκης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά – Καθηγητής Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Καθηγητής Τμήματος Κτηνιατρικής, ο Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών –  Καθηγητής – Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας της Σχολής Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας και ο Θανάσης Κατσής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Καθηγητής Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Ευάγγελος Σιώκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο
Πελοποννήσου.

Εγκαίνια με λαμπερές παρουσίες

Η εκδήλωση συγκέντρωσε χθες σημαντικές προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή και την Αυτοδιοίκηση, καθώς και κορυφαία στελέχη από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που έδωσαν δυναμικά το παρών.

Η εναρκτήρια συζήτηση της έκθεσης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης στην καλλιέργεια νέας περιβαλλοντικής συνείδησης και στην αλλαγή νοοτροπίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η δημοσιογράφος του Ομίλου των Παραπολιτικών, Πένυ Αβραμίδη.

Την κορδέλα έναρξης των εργασιών της Attica Green Expo 2025, έκοψαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος και η εκ των διοργανωτών κ. Ευδοκία Νικολούζου.

Την τελετή των εγκαινίων παρουσίασε η δημοσιογράφος του ομίλου των Παραπολιτικών Αλεξάνδρα Καϋμένου.

Τι θα περιλαμβάνει ο Νέος Κώδικας της Αυτοδιοίκησης – Πότε αναμένεται το τελικό κείμενο

Στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε μιλώντας στο e-ota.gr, ο Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, στο περιθώριο της έκθεσης Attica Green Expo στην οποία ο όμιλος των Παραπολιτικών είναι αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, ο νέος κώδικας «θα φτιάξει ένα σύγχρονο, δυναμικό πλαίσιο που θα λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου ο καθένας θα γνωρίζει τι κάνει, θα υπάρχουν σαφείς ρόλοι αρμοδιότητες και λογοδοσία».

Τελευταία άρθρα

Δεντροφύτευση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Πειραιά

Μία ακόμη σημαντική περιβαλλοντική δράση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει ο…

5 ώρες ago

Ελ.Δ.Α.Π. και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ενώνουν δυνάμεις για πιο ανθεκτικούς Δήμους

Την ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας και την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας…

5 ώρες ago

Βράβευση για τον Ασπρόπυργο στην έκθεση Attica Green Expo

Το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» απονεμήθηκε στο δήμο Ασπροπύργου από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων…

6 ώρες ago

Πρόσκληση στις Περιφέρειες για Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων

Στους διαχειριστικά επαρκείς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας, για τους οποίους έχει εγκριθεί από…

6 ώρες ago

Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Περάματος από την Περιφέρεια

Στρατηγική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία αποτελεί για τη διοίκηση της  Περιφέρειας η…

7 ώρες ago

ATTICA GREEN EXPO: Σύμφωνη με τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης η ΕΕΤΑΑ

Για το νέο εκλογικό σύστημα στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης και τον Κώδικα της Αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε…

7 ώρες ago