Γ. Βρούτσης: “Η Εργάνη του Αθλητισμού είναι μοναδική στην Ευρώπη”
"Με τον Κούρο μπορούμε να αποκτήσουμε πολιτικές πάνω στα κεντρικά ζητήματα και του περιβάλλοντος και της χωροθεσίας των αθλητικών εγκαταστάσεων".

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο eco panel της 5ης Attica Green Expo με τίτλο «Από τις Υποδομές στον Αθλητισμό: Επενδύσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα».
Ο Υπουργός, σε ό,τι αφορά το συνέδριο, δήλωσε: “Η σχέση μεταξύ αυτοδιοίκησης και περιβάλλοντος είναι κάτι το οποίο αγγίζει την αρχή της επικουρικότητας, δηλαδή την προσέγγιση κοντά στον πολίτη και αφετέρου το κρίσιμο ζήτημα που σήμερα αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας, το περιβάλλον.
Είναι δύο πυλώνες για την κοινωνία, δύο πυλώνες για τον κόσμο ολόκληρο, των οποίων η συζήτηση σε τέτοιου επιπέδου συνέδριο είναι πάρα πολύ σημαντική και αποκτά και ένα μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί συνδέονται και με άλλα εφαπτώμενα ζητήματα, όπως παραδείγματος χάρη του αθλητισμού, ο οποίος συνδέεται άρρηκτα και με την αυτοδιοίκηση, αλλά συνδέεται άρρηκτα και με το περιβάλλον. Και τα δύο συνθέτουν το στοιχείο της καλύτερης ποιότητας ζωής, και της ζωής με υγεία, μιας ζωής η οποία είναι ευχάριστη και καλή για όλους. Αυτά τα ζητήματα τα διαπραγματεύεται το Συνέδριο και η τοπική αυτοδίκηση έρχεται, ως αρχή η οποία βρίσκεται κοντά στον πολίτη, να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες απορρέουν από αυτά τα κεντρικά ζητήματα. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια”.
Για τον αντικείμενό του ο Υπουργός Αθλητισμού επεσήμανε: “Στον αθλητισμό της χώρας μας κάναμε μοναδικές καινοτομίες. Μέσα σε τρία χρόνια κάναμε την Εργάνη του Αθλητισμού. Ως Υπουργός Εργασίας είχα διαμορφώσει την Εργάνη. Είναι ένα απόλυτο εργαλείο υπέρ των εργαζομένων, των ασφαλιστικών φορέων της χώρας, του ασφαλιστικού συστήματος και των εσόδων του κράτους. Και τον Εργάνη 2, το ψηφιακό ωράριο. Αναζήτησα κάτι αντίστοιχο στον Αθλητισμό. Φτιάχτηκε ο Κούρος. Θα τον παρουσιάσω σήμερα στο συνέδριο. Ένα εργαλείο ψηφιακό το οποίο δεν το έχει καμία προηγμένη χώρα στον αθλητισμό της Ευρώπης. Είμαστε οι πρώτοι και οι μοναδικοί. Με αυτό το εργαλείο μπορούμε να αποκτήσουμε πολιτικές πάνω στα κεντρικά ζητήματα και του περιβάλλοντος και της χωροθεσίας των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και τα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδίκηση”.







