ΔΗΜΟΙ

Καλαμάτα: Καθαρισμός παραλίας με τη συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου & ομάδων Erasmus+

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός παραλίας στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος του WWF “Adopt a Beach”, με τη δυναμική συμμετοχή μαθητών του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, καθώς και μαθητών και εκπαιδευτικών από την Πολωνία και τη Γαλλία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης για το Ελληνικό σχολείο είναι οι: Μακρή Ευαγγελία, Χρηστίδου Ζαφειρώ και Βασιλάκη Ευαγγελία

Η δράση έλαβε χώρα σε επιλεγμένο παραλιακό τμήμα της Καλαμάτας που έχει υιοθετήσει το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και συνδύασε την εθελοντική εργασία με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική συνεργασία. Οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε μικτές ομάδες, καταγράφοντας συστηματικά τα απορρίμματα που συνέλεξαν σύμφωνα με την επιστημονική μεθοδολογία του WWF, συμβάλλοντας έτσι σε μια αξιόπιστη ερευνητική βάση δεδομένων για τη ρύπανση στις ελληνικές ακτές.

Θετικά σημεία της δράσης:

Συνεργασία νέων από τρεις διαφορετικές χώρες, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική ανταλλαγή και την ευρωπαϊκή συνείδηση.
Προώθηση της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας μέσω βιωματικής συμμετοχής και συλλογικής δράσης.
Συμβολή στην επιστημονική έρευνα, καθώς τα δεδομένα απορριμμάτων καταγράφονται και αξιοποιούνται από το WWF για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης.
Ανάδειξη της σημασίας της ατομικής και συλλογικής ευθύνης για την προστασία των φυσικών πόρων.
Δημιουργία ισχυρών δεσμών συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα.
Η δράση ολοκληρώθηκε με καταχώρηση των αριθμών των απορριμμάτων και μικροπλαστικών που συλλέχθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του WWF και με τη κοινή δέσμευση για συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών στο μέλλον.

Το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, συντονιστής της δράσης, ευχαριστεί θερμά το WWF Ελλάς για την παροχή υλικού και επιστημονικής καθοδήγησης, καθώς και τους Ευρωπαίους εταίρους από την Πολωνία και τη Γαλλία για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Τελευταία άρθρα

Μεγάλη συμμετοχή στην «Ημέρα Ποδηλάτου» του Πειραιά

Από παιδιά με τα ποδήλατά τους γέμισε η πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, που…

16 ώρες ago

Συμπαραστάτης στο έργο του 4amea η Νίκαια

Την εκδήλωση του 4amea – Πανελλαδικού Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου AμεΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην…

17 ώρες ago

Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αχαΐας

Η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών της Αχαΐας και η διευθέτηση των ρεμάτων σε όλη την…

19 ώρες ago

Εκδήλωση για τον εθελοντισμό στο Αιγάλεω

Αφιερωμένη στη βράβευση των εθελοντών και χορηγών των δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ήταν η εκδήλωση που…

19 ώρες ago

Βολές Β. Σίμου στο ΥΠΕΝ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Στις επιπτώσεις από τη λειτουργία της χωματερής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με γνώμονα την…

20 ώρες ago

Μέτρα για την αντιπυρική περίοδο στο Ίλιον

Την υποχρέωση των πολιτών να καθαρίσουν οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους που τους ανήκουν μέχρι και…

20 ώρες ago