ΔΗΜΟΙ

Καβάλα: Συνάντηση εργασίας στο Πράσινο Ταμείο για θέματα απαλλοτριώσεων & Τοπικού Χωρικού Σχεδιασμού

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πράσινου Ταμείου μεταξύ του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Νομού Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη, και του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, Ιωάννη Ανδρουλάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων, τη χρηματοδοτική υποστήριξη έργων που εντάσσονται στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και την πρόοδο και εφαρμογή του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Καβάλας. Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα γόνιμης συνεργασίας και θεσμικής συνέπειας, υπογραμμίζοντας την κοινή στόχευση στην αποτελεσματική προώθηση έργων βιώσιμης αστικής αναβάθμισης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης για έργα δημοσίου συμφέροντος και στην ορθολογική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Πράσινου Ταμείου προς όφελος του πολεοδομικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Η συναντίληψη και ο συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς ενισχύουν ουσιαστικά την προοπτική ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής υλοποίησης των αναπτυξιακών παρεμβάσεων στον Δήμο Καβάλας, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα του αστικού και περιαστικού χώρου.

Η τεχνική διάσταση των θεμάτων που συζητήθηκαν καταδεικνύει τη σημασία της διαλειτουργικότητας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και θεσμικών χρηματοδοτικών φορέων για την επιτάχυνση διαδικασιών μείζονος σημασίας για την τοπική ανάπτυξη.

Τελευταία άρθρα

8,7 εκατ. ευρώ για έξι νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα

Τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ υπερβαίνει ο συνολικός προϋπολογισμός των έξι νέων έργων που δρομολογεί η…

5 ώρες ago

Συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος της ΠΑΜΘ

Η πορεία υλοποίησης έργων και παρεμβάσεων σε όλη την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς…

5 ώρες ago

2 εκ. ευρώ στη Λευκάδα για αποκατάσταση των καταστροφών

Με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Λευκάδας, για την υλοποίηση έργων…

5 ώρες ago

Η ανθεκτικότητα στην ημερίδα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Στα Βίλια στρέφεται το ενδιαφέρον των δημάρχων της Αττικής το Σάββατο, 6 Ιουνίου, οπότε και…

5 ώρες ago

Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, με στόχο της ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης για…

6 ώρες ago

Βανδαλισμοί σε παιδική χαρά στη Νίκαια

Οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία της Νίκαιας έχουν προκαλέσει οι εκτεταμένες ζημιές που έκαναν άγνωστοι,…

6 ώρες ago