ΔΗΜΟΙ

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον εμβληματικό αρχιτέκτονά της Ερνέστ Εμπράρ

Πραγματοποιήθηκαν, στον άξονα Περιπάτου Ερνέστου Εμπράρ (πάρκο απέναντι από τη ΧΑΝΘ), τα εγκαίνια της αρχιτεκτονικής εγκατάστασης προς τιμήν του Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου, ο οποίος είχε αναλάβει τον ανασχεδιασμό της Θεσσαλονίκης μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1917.

Πρόκειται για μια κατασκευή που σχεδιάστηκε από τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ Νίκο Καλογήρου με χορηγία της εταιρείας «Κτήμα Γεροβασιλείου», στο πρότυπο των παρισινών «Folies» που τοποθετούνται σε ανοιχτούς χώρους των πόλεων.

«Είναι μια όμορφη στιγμή για την πόλη και η οφειλόμενη τιμή σε έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, συμπληρώνοντας την πολύχρωμη και σημαντική ιστορία της με την παρέμβασή του. Ο Ερνέστ Εμπράρ είναι εδώ και εμείς διαβαίνουμε πάνω στα σχέδια που ο ίδιος αποτύπωσε στην πόλη με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο αλλά και τόσο δημιουργικό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τον δημιουργό, ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ Νίκο Καλογήρου τους χορηγούς, την οικογένεια Γεροβασιλείου, και όλη την αρχιτεκτονική κοινότητα που σήμερα τιμά αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο και τη μνήμη του» σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Σπύρος Βούγιας εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης: «Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι αυτή η χειρονομία βοηθά στη φυσιογνωμία της πόλης και εντάσσεται στη συλλογική προσπάθεια του δήμου, των πανεπιστημίων και των φορέων για την αυτογνωσία της. Βοηθάει στην ομορφιά της περιοχής και στη σχέση μας με την ίδια την πόλη. Πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για αυτή και να την αγαπάμε περισσότερο».

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

12 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

15 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

16 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

16 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

16 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

17 ώρες ago