Έξωση στο Μορφωτικό Σύλλογο για να στεγαστεί Αστυνομικό Τμήμα
Κόντρα μεταξύ της διοίκησης του δήμου Άργους-Μυκηνών και των μελών του Μορφωτικού Συλλόγου της Νέας Κίου έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση, το κτίριο όπου στεγάζεται εδώ και δεκαετίες ο Σύλλογος να δωθεί προς χρήση στην Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση του δήμου αντιδρά σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι ο σύλλογος στεγάζεται τα τελευταία 45 χρόνια.
Στην σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη του Μορφωτιού Συλλόγου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι δεν θα δεχτούν έξωση από τον πολιτισμό… «Η ασφάλεια της περιοχής είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά το ίδιο είναι και η συνέχιση της λειτουργίας μας».
Μάλιστα, λόγο αντιδράσεων και από στλέχη της αντιπολίτευσης, το ζήτημα, προγραμματίζεται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών την Παρασκευή 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του οποίου η εισήγηση για την απομάκρυνση του Συλλόγου θα γίνει απευθείας από το δήμαρχο κ. Μαλτέζο.
Ο ίδιος τονίζει πως “Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών παραμένει ανοιχτός σε κάθε μορφή συνεργασίας για τη διευκόλυνση της μετεγκατάστασής τους, είτε σε άλλο χώρο είτε σε διαθέσιμο δημοτικό ακίνητο. Πιστεύουμε στη συνεργασία και στη διάθεση για συνεννόηση”.
Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία απευθυνόμενη προς το δήμο επισημάινει ότι ο μόνος κατάλληλος από όσους έχουν προταθεί για την εγκατάσταση του νεοσύστατου Αστυνομικού Σταθμού είναι το κτίριο που σήμερα συστεγάζονται το τμήμα του Δημοτικού Ωδείου, ο ΤΟΕΒ και ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου.