ΔΗΜΟΙ

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργεί μία παιδική χαρά για όλα τα παιδιά – Έμπρακτη συμπερίληψη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη δημιουργία της πρώτης συμπεριληπτικής παιδικής χαράς στον Δήμο Κατερίνης. Η νέα εγκατάσταση, έκτασης 300 τ.μ., κατασκευάζεται στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού, ασφαλούς και προσβάσιμου χώρου για όλα τα παιδιά.

«Στόχος μας είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και χαράς», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

Τον συντονισμό των εργασιών έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης, ο οποίος σημειώνει: «Δημιουργούμε έναν πρότυπο χώρο, ένα σημείο αναφοράς για την ψυχαγωγία και τη συμπερίληψη όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις».

Το έργο υλοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «Ειρήνη», κατόπιν σχετικής πρότασης του Αντιδημάρχου. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται έως τα μέσα Ιουνίου.

Η δωρεά περιλαμβάνει την τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού με προσβάσιμα και κατάλληλα σχεδιασμένα παιχνίδια, καθώς και τη συνολική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Προηγήθηκε η κατασκευή της απαραίτητης υπόβασης από σκυρόδεμα, η οποία υλοποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται από την πλευρά του σωματείου: «Στόχος μας είναι η παιδική χαρά να είναι έτοιμη και πλήρως λειτουργική μέσα στον μήνα Ιούνιο. Για το Σωματείο μας, κάθε έργο έχει νόημα όταν αλλάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων. Η συμπερίληψη δεν είναι απλώς μια έννοια – είναι ευθύνη και αλληλεγγύη. Και αυτός ο χώρος είναι μια πράξη αγάπης, φροντίδας και σεβασμού προς όλα τα παιδιά. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα ακολουθήσει εκδήλωση εγκαινίων. Μέχρι τότε, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια, ώστε το όραμά μας να γίνει μια καθημερινή πραγματικότητα χαράς και αποδοχής για κάθε παιδί».

Τελευταία άρθρα

Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο στο Αιγάλεω

Τις δράσεις του με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα συνεχίζει ο δήμος Αιγάλεω που προσφέρει και την…

11 λεπτά ago

«THE 80s 90s PARTY» στην Αίγινα

Αφιερωμένη στις δεκαετίες των ’80s και ’90s είναι η μουσική βραδιά που διοργανώνει ο δήμος…

20 λεπτά ago

Ευτυχία Παπαλουκά: «Μιλάμε με έργα και τα έργα μένουν»

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» –…

27 λεπτά ago

Γιορτή γεύσεων στο 5ο Piraeus Taste Festival – Sea Food & More

Για πρώτη φορά, «Το Τραπέζι της Αγοράς» κάτω από το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο της ιστορικής…

31 λεπτά ago

Συγκίνηση στη Νίκαια για την απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη

Βαρύ είναι το κλίμα στη Νίκαια μετά την απώλεια του Γιώργου Μαζωνάκη, με τον Δήμαρχο…

36 λεπτά ago

Επεκτείνεται και ενισχύεται η αστική συγκοινωνία στη Ραφήνα

Την ικανοποίηση της δημοτικής Αρχής του δήμου Ραφήνας- Πικερμίου, αλλά κυρίως των κατοίκων της που…

50 λεπτά ago