Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) , στοχεύοντας στην συνειδητοποίηση της ευθύνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων του από την μικρή τους ηλικία, διοργάνωσαν δεντροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Λεωνιδίου καθώς και στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Λεωνιδίου.

Το ΚΕΠΑ παρείχε δωρεάν στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, εξήντα πέντε δένδρα ελληνικής χλωρίδας, καθώς και υλικά άρδευσης και αναμνηστική πινακίδα, από την χορηγία του Πράσινου Ταμείου.

Ακολούθως, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, σε συνεργασία με τους μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου, ανέλαβαν τη φύτευση και φροντίδα των δένδρων σε εκτάσεις του Δήμου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΚΕΠΑ (UNAI SDG7 Hub Co-Chair).

Ιδανικό θα ήταν τα παιδιά “να υιοθετήσουν” τα δέντρα αυτά ποτίζοντάς τα και φροντίζοντάς τα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ώστε να κατανοήσουν αφενός την έννοια της ευθύνης και αφετέρου να αγαπήσουν το περιβάλλον ως ένα πολύ δικό τους δημιούργημα.