ΔΗΜΟΙ

Πρωτοβουλία του δήμου Αλεξανδρούπολης για τα φυτικά υπολείμματα

Τη νέα πρωτοβουλία του για τη διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων κυρίως των κλαδιών  προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος δημιουργίας και ανεξέλεγκτης εναπόθεσης βιομάζας παρουσίασε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την αντιπυρική περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης παρουσίασε την πρωτοβουλία σε ιδιώτες κηπουρούς οι οποίο θα έχουν πλέον τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των κλαδιών που προκύπτουν από τις εργασίες τους, απευθείας στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η μεταφορά των κλαδιών θα γίνεται με ευθύνη των ίδιων των κηπουρών, ενώ προβλέπεται και η χρήση του κλαδοθρυμματιστή για τη μείωση του όγκου και την περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, η ρύθμιση αποσκοπεί στην αποφυγή της ανεξέλεγκτης απόθεσης των φυτικών υπολειμμάτων σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους -πρακτική που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών, το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία είναι αρμόδια αποκλειστικά για τη συλλογή των αστικών αποβλήτων, και τη μείωση του κινδύνου δημιουργίας βιομάζας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Τελευταία άρθρα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ίδρυση Δημοτικού Κτηνιατρείου

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας προχωρά άμεσα σε δύο παρεμβάσεις που ενισχύουν την…

2 ώρες ago

1.282 διπλώματα οδήγησης αφαίρεσε η Τροχαία μέσα σε μία εβδομάδα

Περισσότερες από 1.500 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία για μη χρήση κράνους μέσα σε μία μόλις…

2 ώρες ago

Συνάντηση ΚΕΔΕ – Πιερρακάκη για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης

Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)…

3 ώρες ago

H Αθήνα ζητά την ψήφο μας

Με τη στήριξη όλων, η Αθήνα κέρδισε πέρυσι δύο σημαντικούς τίτλους: του Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού…

3 ώρες ago

Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη: 5η χρονιά προσφοράς στα αδέσποτα ζώα

Η δράση της εθελοντικής στείρωσης αδέσποτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ολοκληρώθηκε για 5η συνεχή χρονιά…

3 ώρες ago

Φόρο τιμής αποτίει στο Διονύση Σαββόπουλο η ΚΕΔΕ

Το Διονύση Σαββόπουλο αποχαιρετά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο…

4 ώρες ago