ΔΗΜΟΙ

Φλώρινα: Πρόταση για δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου και Ψυχογηριατρικού κέντρου

Η πιθανότητα χρηματοδότησης από τη ΔΕΗ προτάσεων της Μητρόπολης για κοινωφελείς δράσεις στη Δυτική Μακεδονία, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας Σταύρου Παπασωτηρίου και του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση.

Σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι πρόσφατα η ΔΕΗ, παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, δημοσιοποίησε στην Κοζάνη το νέο επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου για την Δυτική Μακεδονία, ύψους 5,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να επιταχυνθεί η πράσινη και τεχνολογική μετάβαση των λιγνιτικών νομών με παράλληλη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Εξετάζεται η δημιουργία Βυζαντινού Μουσείου

“Στο ευρύτερο αυτό πλαίσιο εξετάστηκε η δυνατότητα δημιουργίας Βυζαντινού Μουσείου στο κέντρο της Φλώρινας, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ακριτικής περιοχής” σημειώνει επιπλέον ο κ. Παπασωτηρίου επισημαίνοντας πως “για πλήθος από αριστουργήματα της εκκλησιαστικής τέχνης όπως λ.χ. βυζαντινές εικόνες που υπάρχουν και πρέπει να προστατευθούν, μπορούμε να συνδυάσουμε την διάσωση και προβολή της μοναδικής αυτής κληρονομιάς με την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στο νομό μας”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασωτηρίου ο Πρόεδρος της ΔΕΗ άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση του Μητροπολίτη και δεσμεύτηκε να στείλει κλιμάκιο στη Φλώρινα για να εξετάσει την ωριμότητα των σχετικών μελετών και το πώς ακριβώς θα συμμετάσχει η ΔΕΗ στο όλο εγχείρημα.

Σχέδιο Ίδρυσης Ψυχογηριατρικού Κέντρου

Στο πλαίσιο των επισκέψεων συναντήθηκαν και με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) Πελοπίδα Καλλίρη, όπου του παρουσίασαν σχέδιο για τη δημιουργία ενός καινοτόμου Ψυχογηριατρικού Κέντρου στην περιοχή.

Η εν λόγω μονάδα θα είναι σε θέση να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και ψυχικής υγείας σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπασωτηρίου θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την έγκαιρη ένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ έτσι ώστε να υλοποιηθεί γρήγορα, επ’ωφελεία μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας συμπολιτών όπως είναι οι ηλικιωμένοι και οι φροντιστές τους.

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ίδιων των ασθενών αλλά και των οικογενειών τους, δίπλα στους οποίους παραμένει πάντοτε αρωγός η Εκκλησία με σειρά κοινωνικών δράσεων της.

Τελευταία άρθρα

Δήμος Βιάννου: Καλύπτει από το 2027 τα ενοίκια εκπαιδευτικών που επιλέγουν να μείνουν στην περιοχή

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων…

10 ώρες ago

Παρέμβαση Κολιάδη για την παραλία Τσαμπίκα μετά τις καταγγελίες για εργασίες

Άμεση παρέμβαση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία Τσαμπίκα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου…

10 ώρες ago

Δυτική Μακεδονία: Νέα τουριστική ταυτότητα με ψηφιακή πύλη, AI και στόχο τον τουρισμό τεσσάρων εποχών

Σε μια νέα φάση οργανωμένης τουριστικής προβολής επιχειρεί να περάσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας…

10 ώρες ago

Καλαμάτα: Εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη κεντρική παιδική χαρά στο αναψυκτήριο

Στην παράδοση μιας ακόμη αναβαθμισμένης υποδομής για παιδιά και οικογένειες προχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας, με…

10 ώρες ago

Αγία Παρασκευή: Πλήθος κόσμου στη δεύτερη μέρα της «Πόλης Πολιτισμού 2026» – Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι εκδηλώσεις της «Πόλης Πολιτισμού 2026» στην…

10 ώρες ago

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς και «Red Code» για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Ιδιαίτερα επιβαρυμένες καιρικές συνθήκες διαμορφώνονται σήμερα, Κυριακή 30 Αυγούστου 2026, σε αρκετές περιοχές της χώρας,…

11 ώρες ago