Ο Δήμος Αργοστολίου, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γέννηση του κορυφαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε ιδιαίτερους δεσμούς με το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά, και τιμώντας την αξεπέραστη προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, αποφάσισε να τοποθετήσει ορειχάλκινη προτομή του σε κεντρικό σημείο της πόλης, δωρεά του Κυπριακού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης».
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό, τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 12 Μαΐου 2025 και ώρα 19:00, μπροστά από την Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας. Η τελετή θα κορυφωθεί με μεγαλειώδη συναυλία του εμβληματικού έργου «Άξιον Εστί» στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», στις 21:00.
Συντελεστές: Μικτή Χορωδία ΕΡΤ, Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής ΕΡΤ, Διονύσης Σούρμπης βαρύτονος, Αλμπέρτο Φάις αφηγητής, Μπάμπης Βελλισάριος λαϊκός τραγουδιστής, Μουσική διεύθυνση από τον Διευθυντή της Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.
Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται σε 20 ευρώ και προπωλούνται στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».
Στην ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολικών κτιρίων προχωρά ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στο πλαίσιο της…
Στην Π.Ε. Ροδόπης συνεχίστηκε ο κύκλος των απολογιστικών παρουσιάσεων του Χριστόδουλου Τοψίδη στις πέντε Περιφερειακές…
Το πλαίσιο «Πελοπόννησος 2035», θέτοντας μια καθαρή πολιτική προτεραιότητα η νέα ΚΑΠ δεν μπορεί να…
Για την ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τον επιχειρησιακό…
Με δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό, Παλαιό Φάληρο και Ερυθρός Σταυρός, τίμησαν την…
Iδανικά το 1ο Attica Roots Festival έκλεισε o διάσημος πρεσβευτής της παγκόσμιας ειρήνης, Faruk Tekbilek…