Ένοχος για την εκδήλωση μαζικών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε 635 κατοίκους της περιοχής, πριν από έξι χρόνια, κρίθηκε από το δικαστήριο ο δημοτικός υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και τη χλωριομετρήσεων του νερού ύδρευσης στο δήμο Άργους Ορεστικού.
Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κοζάνης, στον συνταξιούχο, πλέον, υπάλληλο, επεβλήθη ποινή 18 ετών και 4 μηνών για την υπόθεση που είχε κινητοποιήσει ακόμη και το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο υπάλληλος, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της υποβάθμισης περιβάλλοντος, εξ αμελείας και διά παραλείψεως, όπως επίσης και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, κατά συρροή.
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κοζάνης αποφάσισε να μετατρέψει την επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ/ημέρα, με αναστολή στην εκτέλεσή της ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.
Τέλος, για την ίδια υπόθεση, αθώος κρίθηκε ο τότε και σημερινός δήμαρχος του Άργους Ορεστικού.
Μπορεί να βρίσκεται στα μέσα της δεύτερης θητείας του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ήδη…
Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της Ιτέας και της Φωκίδας.
Ένα μνημείο με ισχυρό συμβολισμό που θα τιμά το παρελθόν και θα διδάσκει τις μελλοντικές…
Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Ρόδου…
Eνισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας.
Πάνω από 5.000 μέτρα νέου δικτύου, ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο στο Έλλη και ένα δίδυμο σύστημα…