Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στην Πετρούπολη
Ενεργά στη μάχη για την αποτροπή των πυρκαγιών και την ασφάλεια των πολιτών και του περιβάλλοντος μετέχει ο δήμος Πετρούπολης που για πρώτη φορά δημιουργεί αντιπυρική ζώνη γύρω από το Ποικίλο Όρος.
Συγκεκριμένα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και με στόχο την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία, δημιουργεί αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ για την αποτελεσματικότερη πυροπροστασία.
Η αντιπυρική ζώνη, οι εργασίες για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην επιβράδυνση ή στην αποτροπή εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς.
Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024».
Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου, πραγματοποίησαν αυτοψία στις εργασίες που γίνονται στην Αγία Τριάδα και ενημερώθηκαν σχετικά.
Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε: «Έχουμε φροντίσει να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί για να διαφυλάξουμε τον πνεύμονα πρασίνου του Ποικίλου Όρους. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.
Βέβαια, η κύρια ευθύνη, για την ολοκληρωμένη πρόληψη και την εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων για τη σωστή αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς, ανήκει στην κυβέρνηση.
Οφείλει να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια, το προσωπικό και τα μηχανήματα στο Δασαρχείο, την Πυροσβεστική και στους Δήμους για να μην ξαναβιώσουμε εφιαλτικές στιγμές, όπως οι περσινές που οι φλόγες έφτασαν μέσα στον αστικό ιστό στην Αθήνα».
Να σημειωθεί ότι παράλληλα, είναι σε εξέλιξη δράσεις καθαρισμού των δημοτικών εκτάσεων από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου.







