Μετά τις γιορτές του Πάσχα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου Ιεράπετρας, μετά την έκδοση της σχετικής άδειας.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Ιεράπετρας έχει δυναμικότητα 50 παιδιών – εφήβων – ατόμων ηλικίας από 5 ετών και πάνω. Σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών – εφήβων ή και ατόμων με νοητική στέρηση και κινητική αναπηρία μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια τα άτομα και το οικογενειακό – συγγενικό περιβάλλον τους.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης, το συγκεκριμένο έργο συμβασιοποιήθηκε το 2018 και το Δεκέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου. Ωστόσο υπήρχαν σοβαρότατες παραλείψεις που δεν επέτρεπαν την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της δομής.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής Αρχής και μετά από πολύμηνη προσπάθεια οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και ύστερα από τους απαραίτητους ελέγχους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, εκδόθηκε η άδεια.
Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα το κτίριο θα αποδοθεί για χρήση στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Το νέο κτίριο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξελιχθούν και να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους.
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας προχωρά άμεσα σε δύο παρεμβάσεις που ενισχύουν την…
Περισσότερες από 1.500 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία για μη χρήση κράνους μέσα σε μία μόλις…
Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)…
Με τη στήριξη όλων, η Αθήνα κέρδισε πέρυσι δύο σημαντικούς τίτλους: του Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού…
Η δράση της εθελοντικής στείρωσης αδέσποτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ολοκληρώθηκε για 5η συνεχή χρονιά…
Το Διονύση Σαββόπουλο αποχαιρετά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο…