Άκαρπες παραμένουν ακόμα οι έρευνες της Αστυνομίας, αλλά και της δημοτικής Αρχής της Λάρισας για τον εντοπισμό των δραστών της θρασύτατης κλοπής, σχεδόν 4.000 υδρομετρητών από τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης.

Αν και οι άγνωστοι δράστες που έβαλαν στόχο τους τα «ρολόγια» του νερού, εκτιμάται ότι έδρασαν πριν από δύο εβδομάδες, η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους δεν έχει φέρει ακόμη αποτέλεσμα.

Σύμφωνα και με τα τοπικά  μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μετρητές οι οποίοι αντικαταστάθηκαν τους προηγούμενους μήνες από νέους ψηφιακούς και φυλάσσονταν στον χώρο της ΔΕΥΑΛ καθώς προορίζονταν για ανακύκλωση.

Όπως εκτιμάται, οι δράστες έδρασαν κατά ομάδες, δεδομένου ότι τα «ρολόγια» ήταν τοποθετημένα πρόχειρα σε σάκκους τους οποίους οι κακοποιοί πρέπει να φόρτωσαν σε οχήματα για τους μεταφέρουν.

Η κλοπή διαπιστώθηκε όταν κάτοικος της περιοχής είδε υδρομετρητές σε σημείο του δρόμου έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ και ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Κώστας Αργυρόπουλος: «Τότε κινητοποιηθήκαμε άμεσα και παρακολουθήσαμε το βιντεοληπτικό υλικό από όπου είδαμε ότι όντως ένας άνδρας για τρία βράδια (με διαφορά ημερών μεταξύ τους) γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα πηδούσε το μαντρότοιχο αρπάζοντας τα σακιά με τα παλιά ρολόγια».

Ο κ. Αργυρόπουλος την περασμένη Τρίτη παρέδωσε το υλικό από τις κάμερες στην Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων ζητώντας την ποινική τους δίωξη.

Επιπρόσθετα, διεξάγεται και εσωτερική έρευνα από την Δημοτική Επιχείρηση και διενεργείται διοικητική εξέταση.

Πηγή: onlarissa.gr