ΔΗΜΟΙ

Αδελφοποίηση δήμων Ιθάκης και Εορδαίας

Οι Δήμοι Ιθάκης και Εορδαίας, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας και ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς με αίσθημα ευθύνης και όραμα για το μέλλον βρίσκονται σε διαδικασία επίσημης αδελφοποίησης, θέτοντας τις βάσεις για την εδραίωση και περαιτέρω ανάπτυξη ουσιαστικών και διαχρονικών σχέσεων.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων, επισκέψεων και καλών πρακτικών σε τομείς όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός, η Αγροτική Ανάπτυξη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ επιδιώκεται και η σταδιακή διεύρυνση της συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς όπως η διαχείριση του Δημογραφικού, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.

Η αδελφοποίηση αυτή δεν αποτελεί απλώς ένα θεσμικό δεσμό· είναι μια δυναμική και ουσιαστική πρωτοβουλία, που ενισχύει την εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη σύμπραξη των δύο Δήμων, υπηρετώντας την ανάγκη για συνέργειες και κοινούς βηματισμούς στο σήμερα και στο αύριο.

Με σεβασμό στην ιστορική διαδρομή και την πολιτισμική ταυτότητα κάθε περιοχής, οι Δήμοι Ιθάκης και Εορδαίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, οικοδομώντας έναν ισχυρό δεσμό συγγένειας, έναν αληθινό αδελφικό δεσμό, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στην Ιθάκη την Παρασκευή 25 Απριλίου, το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες με την όλη ευθύνη της διοργάνωσης να τελεί υπό την επιτροπή Αδελφοποιήσεων του Δήμου Ιθάκης.

Τελευταία άρθρα

Με κοινό περίπτερο οι επτά Αποκεντρωμένες στη 90ή ΔΕΘ

Θεσμική, αλλά και συμβολική ήταν η απόφαση των επτά Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας να συμμετέχουν…

46 λεπτά ago

«Χούλιγκανς» χτύπησαν το γυμναστήριο Γυμνασίου στην τρίπολη

Όλη τους τη μανία στον εξοπλισμό του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου Τρίπολης ξέσπασαν…

1 ώρα ago

Ανοίγει το θέατρο στον Λόφο Πανί στον Άλιμο

Για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το Ανοικτό Θέατρο στον Λόφο Πανί…

1 ώρα ago

Υπέρ του διαλόγου για Ενέργεια, Απόβλητα και Νερό η ΚΕΔΕ

Την πίστη των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στο διάλογο για τη μετάβαση σε νέες βιώσιμες…

2 ώρες ago

«Καρό σημαία» στη Λαμία για το 42ο AVIN Ράλλυ Φθιώτιδος

Το ενδιαφέρον όσων αγαπούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό συγκέντρωσε και φέτος το Ράλλυ Φθιώτιδος που πραγματοποιήθηκε…

2 ώρες ago

Ρήγμα στη δημοτική αρχή Ελευσίνας – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χαράλαμπος Τσαφαράς

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Ελευσίνας μετά την απόφαση του δημοτικού συμβούλου…

2 ώρες ago