ΔΗΜΟΙ

Σε εξέλιξη το έργο κατασκευής της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής της περιμετρικής οδού Λιτοχώρου, μετά από 15 χρόνια από την τελευταία φορά που έγιναν σχετικές παρεμβάσεις. Το έργο, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, χρηματοδοτήθηκε το 2023 κυρίως από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο πλαίσιο της πράξης «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Δίου-Ολύμπου» και έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ.

Το έργο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού του Λιτοχώρου στην περιοχή του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθεί το κέντρο του οικισμού του Λιτοχώρου από επιβατηγά οχήματα δημοτών και επισκεπτών της κοινότητας, καθώς και φορτηγά οχήματα, που κινούνται προς την περιφερειακή οδό, ενώ παράλληλα θα μειωθεί ο χρόνος μετακίνησης και θα περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων στο κέντρο του οικισμού.

Αναφερόμενος στο έργο, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, υπογράμμισε: «Επιτέλους ξεκίνησε ξανά! Η ολοκλήρωση του έργου θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Λιτοχώρου και θα διευκολύνει τη ζωή χιλιάδων δημοτών και επισκεπτών».

Τελευταία άρθρα

400 συμμετοχές στο τριήμερο τουρνουά 3×3 streetball στη Φυλή

Αθλητικό παλμό, αλλά και έντονο κοινωνικό χαρακτήρα είχε το τριήμερο τουρνουά 3x3 streetball που πραγματοποιήθηκε…

10 λεπτά ago

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Αγ. Βαρβάρα

Τις δράσεις του για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την στήριξη των ευάλωτων πολιτών…

20 λεπτά ago

Στην 5η Πορεία της «Γαλιλαίας» ο Ν. Χαρδαλιάς

Σταθερά στο πλευρό των Μητροπόλεων της Αττικής βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή που συνδράμει στο φιλανθρωπικό…

29 λεπτά ago

Δήμος Αμαρουσίου: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης στην Υ.ΔΟΜ.

15 ώρες ago

Επιστροφή στα θρανία για τον Δήμαρχο Γλυφάδας

Στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας επέστρεψε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, μετά από πρόσκληση των μαθητών.

16 ώρες ago

Δράσεις για την τουριστική προβολή του Δήμου Σουφλίου

Ο Δήμος Σουφλίου επενδύει στην εξωστρέφεια, προωθώντας τη μοναδική του ταυτότητα, την ιστορία του μεταξιού,…

16 ώρες ago