ΔΗΜΟΙ

Σταθερά στο πλευρό των ευάλωτων και το 2024

Τις δράσεις του και του οφελουμένους του άυξησε κατά τη διάρκεια του 2024 το Κονωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χαλανδρίου που συνεχίζει την υποστήριξη των πλεόν ευάλωτων της τοπικής κοινωνίας με τη παροχή γευμάτων.

Σύμφωνα με το δήμο, ο απολογισμός των δράσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου για το έτος 2024 δείχνει την ουσιαστική συμβολή αυτών των υπηρεσιών στην υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Χαλανδρίου και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η αδιάκοπη οικονομική στήριξη από τον Δήμο Χαλανδρίου και το δίκτυο 160 χορηγών, καθώς και οι συνεχείς δωρεές από τους πολίτες, διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου, προσφέροντας έναν σημαντικό πυλώνα υποστήριξης των ευάλωτων της πόλης μας.

Μέσα στο 2024, διανεμήθηκαν δωρεάν, 4.553 πακέτα προϊόντων και πάνω από 15.300 γεύματα.

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούνται 504 νοικοκυριά (1.100 άτομα) ενώ 29 οικογένειες (42 άτομα) εξυπηρετούνται στο συσσίτιο. Ακόμα, σε 8 οικογένειες (9 άτομα) γίνεται κατ’ οίκον διανομή φαγητού. Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι σταθεροί και μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς καθώς οι αιτήσεις εξετάζονται περιοδικά από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Πέρα από την οικονομική στήριξη που παρέχει σταθερά ο Δήμος Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο χορηγών, το οποίο αριθμεί σήμερα 160 επιχειρήσεις και εκατοντάδες ιδιώτες. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, τοπικές και υπερτοπικές, προσφέρουν αγαθά σε καθημερινή βάση, υποστηρίζοντας ουσιαστικά τη δράση του Κοινωνικού  Παντοπωλείου – Συσσιτίου. Παράλληλα, οι πολίτες της τοπικής κοινωνίας συνεισφέρουν μέσω δωρεών, οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός από τρόφιμα, ρουχισμό, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία και είδη οικιακής χρήσης.

Κατά μέσο όρο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται περίπου 2.000 δωρεές ετησίως από ιδιώτες.

Τελευταία άρθρα

Στην Έκθεση «FOOD & DRINKS by Detrop» 2026 η ΠΔΕ

Την συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD & DRINKS by Detrop, η…

4 δευτερόλεπτα ago

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο δήμος Ν. Πηλίου για τις Ανεμογεννήτριες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσφεύγει με στόχο την ακύρωση της απόφασης του ΥΠΕΝ για την…

22 λεπτά ago

Νέα παράταση για το αποχετευτικό έργο της Τριχωνίδας

Παράταση για τρίτη συνεχόμενη φορά πήρε το έργο της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου στους παραλίμνιους οικισμούς…

37 λεπτά ago

Κλοπές και βανδαλισμοί σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Νίκαιας

Δεκάδες είναι πλέον τα περιστατικά, όπου κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου εισβάλουν σε σχολεία του…

51 λεπτά ago

Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο στο Αιγάλεω

Τις δράσεις του με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα συνεχίζει ο δήμος Αιγάλεω που προσφέρει και την…

1 ώρα ago

«THE 80s 90s PARTY» στην Αίγινα

Αφιερωμένη στις δεκαετίες των ’80s και ’90s είναι η μουσική βραδιά που διοργανώνει ο δήμος…

2 ώρες ago